Cattery British
Cattery British » Zwangerschap Chanel

Volg hier de Zwangerschap Chanel er zijn nog 2 kittens beschikbaar mocht alles goed verlopen. Lees eerst onze visie en voorwaarden!

 

Wij verwachtenin mei 2020 kittens van Loïs & Pumba en van Chanel & Turbo

Heeft u interesse in deze lieven en mooie combinatie lees dan eerst de informatie aanschaf informatie kittens door https://catterybritish.jouwweb.nl/visie-en-voorwaarden en stuur ons een uitgebreide mail.

 

Chanel 10 mei 2020 (60 dagen)

Foto 21 (60 dagen) en Foto 22 ( 63 dagen)
Tenslotte het eindstadium vanaf dag 58. Dit is het stadium, vlak voor geboorte. Alle organen zijn voldoende volgroeid om de foetus levensvatbaar te maken. Een normale bevalling vindt plaats, tussen dag 59 en dag 69 na de conceptie. Onze ervaring is meestal de 65e dag

Voor dag 59 zullen kittens nog niet levensvatbaar genoeg zijn om te overleven zonder speciale medische hulp. Duurt een dracht langer dan 69 dagen, dan is het goed om de dierenarts te consulteren.  Een normale bevalling begint met ontsluitings weeën. De poes zal wat slijm uit haar vagina produceren maar misschien merkt u dat niet eens omdat ze, als ze er met haar dikke buik nog bij kan, het zelf schoon zal maken. Dit stadium kan tot 36 uur duren, vooral bij poes die voor het eerst werpt. Ernst wordt het, als ze persweeën krijgt. Het belangrijkste dat je is ze gezelschap houden. Het eerste jong laat vaak het langst op zich wachten.  Zolang de moeder niet onrustig of paniekerig is, is er vaak niets aan de hand.

Tenslotte het eindstadium vanaf dag 58. Dit is het stadium, vlak voor geboorte. Alle organen zijn voldoende volgroeid om de foetus levensvatbaar te maken. Een normale bevalling vindt plaats, tussen dag 59 en dag 69 na de conceptie. Onze ervaring is meestal de 65e dag. Voor dag 59 zullen kittens nog niet levensvatbaar genoeg zijn om te overleven zonder speciale medische hulp. Duurt een dracht langer dan 69 dagen, dan is het goed om de dierenarts te consulteren.  Een normale bevalling begint met ontsluitings weeën. De poes zal wat slijm uit haar vagina produceren maar misschien merkt u dat niet eens omdat ze, als ze er met haar dikke buik nog bij kan, het zelf schoon zal maken. Dit stadium kan tot 36 uur duren, vooral bij poes die voor het eerst werpt. Ernst wordt het, als ze persweeën krijgt. Het belangrijkste dat je is ze gezelschap houden. Het eerste jong laat vaak het langst op zich wachten.  Zolang de moeder niet onrustig of paniekerig is, is er vaak niets aan de hand.

08-05-2020

We hebben op op 8 mei een krachtfoto laten maken ivm eerder nest waarbij complicaties tijdens de bevalling zijn geweest. We willen haar niet kwijt dus voor de zekerheid gekeken hoe de kittens lagen. Gelukkig ligt alles goed en mogen wij 5 kittens verwachten mits alles goed zal verlopen. Het beste kun je de schedeltjes tellen of de ruggengraatjes. 

 

05-05-2020

 

Chanel 18-04-2020

26-04-2020 (Chanel)

Foto 20 46 dagen
Met dag 44 meet het embryo 59-94 mm en er komen haartjes, de foetus is bedekt met een fluweelachtig laagje. Vanaf dag 48 ( 65-125mm) is de eventuele pigmentatie zichtbaar.

13 april 2020

Beide dames groeien goed, hebben een klein buikje welke nu zichtbaar begint te worden. Verder slapen ze erg veel.

19-04-2020 (Chanel)

Foto 19 39 dagen

Van dag 38 tot 44 differentieert de huid. Deze wordt dikker en rimpelt. De oortjes worden groter en het staartje wordt langer. Het binnenoor is gevormd, maar nog van kraakbeen. De longblaasjes ontwikkelen zich. De hypofyse wordt gelobd. In de darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn compleet aanwezig, de ogen zijn gesloten. Het embryo meet 50-80mm.

16-04-2020 (Chanel)

Foto 18 36 dagen 

De foetussen blijven groeien, het hoofdje is en blijft relatief groot. Moederpoes wordt nu echt zichtbaar dikker, zeker als ze een meerling draagt. We zitten nu in de periode 32-38 dagen. Het formaat van de foetussen is nu 35-60 mm. De huid ligt glad aan, er zijn nog geen haren. De uitwendige genitaliën ontstaan. Aan de tenen ontstaan nagels. Het oog differentieert verder, er wordt (o.a.) een iris gevormd.

07-04-2020

Lois en Chanel slapen samen bij ons op de slaapkamer, we kunnen ze zo beide goed in de gaten houden. Ze genieten hier zichtbaar van de een slaapt op ons kussen de ander tussen ons in. Loïs kan de hele dag door eten er gaat ook heel wat voer doorheen. Chanel eet nog niet voor meer maar we verwachten dat daar volgende week wel verandering in zal gaan komen.

12-04-2020 (Chanel)

Foto 17 32 dagen

Ontwikkeling Foetus 28 tot 32 dagen (4 1/2 week zwanger).

De foetus is nu 28 tot 32 dagen oud, foto 17, en 25 tot 50 mm lang. De groei gaat nu snel en alle 'onderdelen' bevinden zich op de juiste positie. Over de ogen groeit een ooglid, er zijn driehoekige oortjes zichtbaar, het binnenoor ontwikkelt zich (zoals het trommelvlies) zodat het dier later kan horen. De foetus begint nu echt op een poesje te lijken en de verbening van de onderdelen, die eerder uit kraakbeen bestonden, gaat door. De bronchiën ontwikkelen zich steeds verder en bij vrouwelijke foetussen ontstaat de baarmoeder. Ook vormt de blaas zich in dit stadium.

08-04-2020 (Chanel)

Foto 16  28 dagen

Ontwikkeling Foetus 25 tot 28 dagen (4 weken zwanger)

Op foto 16 is het embryo 25 to 28 dagen oud, 21 tot 40 mm groot. In dit stadium is het embryo al bijna compleet en spreken we eerder over een foetus. Alles ontwikkelt zich nog steeds verder zoals het kopje, de wangen, kin, tanden (verborgen in de kaak), neus, mond, enz. Het gebied waar de navel komt wordt gereduceerd, het buikvlies, longvlies en middenrif ontstaan. De handwortelbeentjes, tenen en ribben zijn nog steeds kraakbeenachtig maar beginnen langzaam te verkalken.

05-04-2020 (Chanel)

Foto 15 (25 dagen)

Met 23-25 dagen beginnen de tenen van de voorpoot, die al wel zichtbaar waren maar nog als een klomp aan elkaar zaten zich van elkaar te scheiden. Bij de achterpootjes, die wat achterlopen in vergelijking met de voorpootjes, zijn de toekomstige tenen te onderscheiden als een waaier van donker materiaal tegen een lichtere achtergrond, net als eerder gebeurde bij de voorpootjes. Nieren, bijnieren en geslachtsorganen differentiëren zich verder. In de primitieve ruggengraat zijn grijze en witte massa gescheiden en omgeven door een vlies. Grijze massa bestaat voornamelijk uit zenuwcellen. De grijze kleur is afkomstig van de kernen van die cellen. Witte massa bestaat uit langgerekte zenuwvezels die een witte vettige stof bevatten”myeline”. Deze witte massa omkleedt de grijze massa in de ruggengraat. Zenuwuitlopers en zenuwknopen (ganglia) differentiëren zich. In de kop ontwikkelen zich de kaken, verhemelte tong en de speekselklieren. In de hersenen ontstaat de hypofyse, een belangrijk orgaan dat een aantal verschillende hormonen produceert: Vasopressine, dat betrokken is bij de waterhuishouding van het lichaam, Oxytocine, dat een rol speelt bij de geboorte en daarna bij de melkgift en dan nog een aantal hormonen die betrokken zijn bij deregulatie van andere klieren: schildklierstimulerend hormoon (TSH), bijnierschorsstimulerend hormoon:(ACTH), het follikelstimulerend hormoon: (FSH) en luteïniserend hormoon: (LH) die beide op de geslachtklieren werken.  Daarnaast geeft de hypofyse nog groeihormoon af dat een zeer belangrijke sturende rol vervult bij zowel de groei (van het jonge dier) als bij de stofwisseling.

 

02-04-2020 (Chanel)

Foto 14 (22 dagen)
De volgende dagen (21-23 dagen) wordt de bovenlip gevormd en beginnen zich oogleden te vormen. Er vormt zich een oorschelp. Aan het eind van de poten zijn de tenen te onderscheiden als een waaier van donker materiaal tegeneen lichtere achtergrond. De genitaliën ontwikkelen zich verder. Binnen in differentiëren het skelet en de spieren verder en worden o.a. de ribben gevormd. Het skelet dat gevormd wordt bestaat nog uit kraakbeen. De bek ontwikkelt zich, tong en verhemelte ontstaan. Schildklier¸ bijschildklier en hart ontwikkelen zich en een orgaan dat de meeste mensen hoogstens uit de fijne keuken kennen als “zwezerik”. De gangbare biomedische naam van zwezerik is thymus. Deze ligt in de borstkas tussen het borstbenen het hart. De thymus heeft een centrale functie in het immuun stelsel, de thymus is verantwoordelijk voor de productie van de zogenaamde T- cellen. Als bij pasgeboren dieren de thymus ontbreekt produceren ze nauwelijks antistoffen en zijn dus zeer gevoelig voor infecties maar als bij dieren (muizen) experimenteel de thymus wordt weggenomen als ze enkele dagen oud zijn, dan treden deze [roblemen veel minder op:de lymfocyten die in de thymus geproduceerd worden en naar de milt en lymfeklieren trekken, hebben waarschijnlijk dan reeds de nodige informatie voor wat lichaamvreemd is doorgegeven aan milt en lymfeklier. Het embryo is nu 13-30 mm.

 

01-04-2020 (Chanel)

Foto 13 (21 dagen)
Nu gaat het hard, tot dag 21 gebeurt er het volgende: De voorste kieuwboog (links en rechts) verdiept zich en vorm uiteindelijk de gehoorgang. Het toekomstige oog is duidelijk gepigmenteerd en er verdiept zich een gang voor het reukorgaan. De kleine hersenen worden verdeeld door een groeve. De voorpoten zijn nu onderverdeeld zoals ook bij de volwassen kat met inwendig een skelet maar de achterpoten zijn nog primitieve uitsteeksels. De staart verlengt en is naar het lichaam toe gekruld. Inwendig differentiëren aderen voor de bloedsomloop en zenuwen. Ook zijn strottenhoofd, bronchiën en longen te onderscheiden. Slokdarm, maag en darm worden gevormd. Pancreas, schildklier, nieren en lever worden tevens aangelegd. Aan de rugzijde vormen zich wervels. De primitieve ruggengraat loopt door tot in de staart. Ook het genitaal stelsel is al primitief aanwezig.
Het embryo meet nu10-24 mm. Het zal duidelijk zijn dat vooral in het vroege stadium, zeer voorzichtig moet worden omgegaan met mogelijk schadelijke stoffen. Inenting met levend (geattunueerd) virus kan de vrucht beschadigen en ook het gebruik van b.v. middelen tegen schimmel kan schadelijk zijn. Antibiotica wordt alleen toegediend als dat strikt nodig is. Met name Baytril is niet aan te raden. Uiteraard gaat het leven van de poes voor het leven van de kittens en uiteraard wordt de poes alleen gedekt als ze 100% gezond is maar ook zwangere poezen kunnen ziek worden. In middels is vaak aan de moederpoes al te zien, dat ze zwanger is: haar tepels worden iets groter en krijgen een meer roze kleur dan daarvoor. Na 21 dagen kan een ervaren persoondoor palpatie (dit is een manier van voorzichtig, tastend voelen) vaststellen dat de poes zwanger is. In dit stadium zijn de vruchtjes nog zo klein (ten grootte van een flinke erwt), dat ze onderling te onderscheiden, en dus te tellen zijn. Sommige poezen krijgen last van ochtendmisselijkheid als gevolg van de hormonale veranderingen in hun lichaam.

11-03-2020

British Chanel kleur lilac/wit draagt langhaar, bloedgroep B) is op date geweest bij bij IC Turbo von den Gremlins. Alle kittens zijn korthaar en dragen bloedgroep B

 

Uit deze combinatie verwachten wij de volgende kleuren: 

Lilac/wit en Lilac