Waarom je huisdier verzekeren?

De dierenarts dreigt onbetaalbaar te worden. Dierenklinieken worden op grote schaal overgenomen door buitenlandse ketens. Inmiddels is een derde van de ruim 1200 huisdierenklinieken in buitenlandse handen. Dat leidt tot hogere tarieven, die kunnen oplopen tot het viervoudige van de reguliere bedragen. 

Onze huisdieren zijn een deel van het gezin. We geven ze graag de beste zorg die er is. Maar ook onze huisdieren kunnen ondanks de goede verzorging ziek worden. Om te voorkomen dat je voor onverwachte ziektekosten komt te staan, kan je een huisdierenverzekering voor je hond, kat, konijn of vogel afsluiten. Zo voorkom je vervelende situaties waarin je de medische zorg voor je dier niet kunt betalen.

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is eigenlijk een zorgverzekering voor je dier. Deze dekt een groot deel van de vaak onvoorziene medische kosten die je door de jaren heen voor je dier maakt. Een huisdierenverzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten zoals het consult bij de dierenarts en alle noodzakelijke operaties en medicijnen tot een bepaalde hoogte (dit is afhankelijk wel pakket je hebt afgesloten). Kies je voor een aanvullende verzekering, dan zijn bijvoorbeeld ook kosten als de jaarlijkse vaccinatie of een sterilisatie gedekt. Zo kun je ook het gebit extra verzekeren.

Er zijn veel verschillen tussen de dierverzekeringen onderling. Zoek goed uit welke voor jouw huisdier het meest geschikt is.

Hoe werkt een huisdierenverzekering?

Algemene zorg voor je huisdier verzeker je met een ziektekostenverzekering. Bij verschillende aanbieders kun je kiezen uit verschillende ziektekostenpakketten En wil je meer zekerheid? Dan kun je een huisdierenverzekering aanvullen met extra dekkingen.

Onze katten zijn verzekerd bij OHRA wij hebben hier goede ervaring mee. Onze kittens geven wij een een maand verzekering van Figo mee. Uw kitten is dan de eerste maand na de verhuisdatum door ons verzekerd.