HEEFT U INTERESSE LEEST U EERST AUB ONZE VOORWAARDEN

Omdat wij het beste willen voor onze kittens zijn er een aantal voorwaarden voor het reserveren en aanschaffen van een kitten bij Cattery British

 • In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren.
 • De kittens worden verkocht met een koopcontract met garantie op erfelijke afwijkingen.
 • Zodra we hebben kennisgemaakt en we allebei een goed gevoel hebben, kun je een kitten definitief bespreken. Heb je een kitten besproken dan houden wij je regelmatig op de hoogte via whatsapp, mail en facebook met foto’s en berichtjes. 
 • Wij vragen na bespreking van een kitten een aanbetaling van € 200,- per kitten, dit omdat we gemerkt hebben dat dit wederzijdse zekerheid van het bespreken van het kitten geeft, u ontvangt een aanbetalingsbewijs.
 • Wij verkopen alleen kittens aan mensen die al een andere jonge kat hebben of aan mensen die 2 kittens samen willen laten opgroeien. Aanvragen voor 2 kittens vinden wij natuurlijk super leuk en die krijgen meestal voorrang. Britten houden er niet van om alleen te zijn. Wij plaatsen daarom geen kittens in een huis zonder andere katten.   
 • Wij verkopen alleen kittens aan mensen die hun katten binnen houden of in een veilige en afgeschermde tuin of kattenren. De kittens mogen niet vrij buiten lopen. Britten zijn nergens bang voor dus ook niet voor auto’s en men kan ze ook zo mee nemen. 

Wat kunt u verwachten

 • Als de kittens ongeveer 6 weken oud zijn mag je de kittens komen bewonderen. Wij gaan er van uit dat je minimaal 2 keer langs komt. Houd er rekening mee dat de kittens nog niet geënt zijn. Bezoek daarom ook maar 1 cattery per dag om eventuele overdracht van ziektes te voorkomen. 
 • De kittens mogen rond de 14 weken verhuizen, zodat ze de beste start in hun leven krijgen en goed gesocialiseerd naar hun nieuwe huis gaan. Een kitten zal ons huis verlaten met een kittenpakket met oa het voer wat ze bij ons gewent zijn, Mundikat stamboom, paspoort/entingsboekje en heeft dan 1 enting gehad, is gechipt en volledig ontwormd, zie hier ons beleid voor wat betreft: Enten 
 • Wanneer het kitten ons huis verlaat bent u via ons een maand gratis verzekerd bij Petplan, zonder enige verdere verplichting
 • Het kitten kan op uw verzoek worden gecastreerd (meerprijs wordt met u besproken, het kitten blijft dan wat langer bij ons ivm nazorg). Meer over vroegcastratie leest u hier: Vroegcastratie
 • De prijs van een kitten is € 1100,- binnen Nederland 
 • Zowel koper als verkoper heeft tot op de dag van ophalen het recht om de aankoop/verkoop van het kitten af te zeggen. Als de koper afziet van het kitten, krijgt de koper de aanbetaling niet terug. Mochten wij als verkopende van de verkoop afzien, wordt de aanbetaling terugbetaald.
 • Tot slot werken wij met een koopcontract, deze kunt u altijd bij ons opvragen. Het koopcontract is bij ophalen van het kitten en na ondertekening bindend.

Wat kun je verder van ons verwachten

Ook als onze kittens verhuisd zijn kun je altijd bij ons terecht voor advies en hulp. Wij vinden het belangrijk dat het met onze katten goed gaat. Wij vinden het leuk om op de hoogte gehouden te worden van onze kittens.

Als je op een gegeven moment om wat voor reden dan ook niet meer voor je kat kunt zorgen, neem dan eerst contact op met ons. Wij zullen er alles aan doen om de juiste oplossing te vinden voor je kat. Wij zien niet graag dat een van onze katten op bijvoorbeeld Marktplaats verschijnt.

 

Ron en Manuela Bakker

Cattery British
Alkmaar
E: catterybritish@gmail.com
W: www.catterybritish.nl

Wij zijn aangesloten bij

Mundikat

Bij ons worden kittens geboren uit HCM en PKD negatief geteste katers en poezen.

 

Copyright Cattery British.

Alle rechten voorbehouden.

 

 

Altijd op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, voeg ons toe op Facebook en Instagram