HEEFT U INTERESSE LEEST U EERST AUB ONZE VOORWAARDEN

Wij zijn een kleine cattery die af en toe een nestje heeft. Ons doel is dan ook om u een gezond mogelijk kitten te verkopen. Gezondheid en en een lief karakter van beide ouderdieren staan dan ook voorop! Beide ouderdieren zijn negatief getest op HCM (erfelijke hartziekte), PKD (erfelijke nierziekte), FeLV (Virale Kattenleukemie) en FIV (Kattenaids).

 

Omdat wij het beste willen voor onze kittens zijn er een aantal voorwaarden voor het reserveren en aanschaffen van een kitten bij Cattery British

 • Een kitten zal alleen beschikbaar zijn voor goede eigenaars die het dier een goede verzorging kunnen bieden, zowel op financieel als medisch gebied en in de vorm van voldoende aandacht en liefde.
 • Die ze voorzien van gezonden volwaardige kwaliteitsvoeding, onze dieren groeien op met vlees dat is hun hoofdmaaltijd. Meer informatie over voeding die wij adviseren vind u hier: voeding
 • Wij zoeken voor onze kleintjes graag lieve mensen uit waarbij ze hun hele leven kunnen blijven, echte liefhebbers dus.
 • Kittenbezoek is verplicht om kennis met elkaar en de kittens te maken.
  Bovendien behouden wij het recht voor om eventuele nieuwe eigenaars waar wij geen goed gevoel bij hebben te weigeren. Een goede match tussen nieuwe eigenaars en het kitten is een voorwaarde voor hun toekomstig geluk en welzijn, dat staat bij ons altijd voorop. Wij vragen dan om een aanbetaling van € 200,- per kitten, dit omdat we gemerkt hebben dat dit wederzijdse zekerheid van het bespreken van het kitten geeft.
 • Daarnaast stellen wij als eis dat het kitten niet los buiten mag lopen, er zijn teveel gevaren waar ze aan blootgesteld kunnen worden. Als het kitten u lief is, beschermt u het door ze een veilige binnenomgeving te bieden of nog liever, een afgeschermd balkon of afgezette tuin waar ze veilig van de buitenlucht kunnen genieten.
 • Wij nemen alleen aanvragen in behandeling van mensen die al een kat in huis hebben (hoeft geen raskat te zijn) of twee kittens willen. Een Brits Korthaar (zoals elke kat) heeft gezelschap nodig en zeker als u een full-time baan heeft, is het goed dat de katten zich met elkaar kunnen vermaken en niet te veel alleen in huis zijn.

  [“Ja, maar we willen maar 1 kitten.
  “Nee, we hebben geen andere kat, maar we vinden eentje wel genoeg.”
  Tsja, dan bent u bij ons aan het verkeerde adres. Waarom? Niet om dwars te liggen, niet omdat wij zoveel mogelijk kittens tegelijk willen plaatsen. Wij hebben maar één reden: het belang van het kitten. Dat staat bij ons altijd voorop.
  Ik hoor het u al zeggen: “Ja maar hij krijgt volop aandacht van ons hoor!”  Ongetwijfeld. Maar het is niet genoeg.
  U bent een mens en kunt nooit een ander kitten vervangen. Kittens spelen met elkaar, rennen achter elkaar aan, stoeien, meppen en bijten elkaar, slapen in elkaars pootjes en wassen elkaar.
  Ze leren elkaar sociaal te zijn, te delen en ze leren elkaars grenzen. Dat gebeurt allemaal spelenderwijs. Zij kunnen dat onderling veel beter dan dat wij dat zullen kunnen.

 • Bron ©Stichting Poezensnuitjes

   

Wat kunt u verwachten

 • Vanaf ongeveer 6 weken mogen ze het eerste bezoek ontvangen. LET OP: bezoek geen 2 cattery's op 1 dag ivm overdracht van bacteriën en virussen.
 • De kittens mogen pas verhuizen op een leeftijd tussen de 14 en 15 weken zodat ze de beste start in hun leven krijgen en goed gesocialiseerd naar hun nieuwe huis gaan. Een kitten zal ons huis verlaten met een leuk kittenpakket met oa het voer wat ze bij ons gewent zijn, Mundikat stamboom, paspoort/entingsboekje en heeft dan 1 enting gehad, gechipt en volledig ontwormd zie hier ons beleid voor wat betreft: Enten 
 • Wanneer het kitten ons huis verlaat kunt u kiezen voor twee opties; óf een maand gratis verzekerd bij Petplan, zonder enige verdere verplichting, óf 30% premiekorting op het Petplan Basispakket voor het eerste jaar. De premie hangt af van uw postcode maar dat kunnen wij van tevoren opvragen. De premie komt bíj de aankoopsom. Het kitten is direct vanaf de verhuizing verzekerd. (dit kan helaas niet wanneer het kitten naar het buitenland verhuisd).
 • Onze kittens worden tenzij anders is overeengekomen voor ze verhuizen bij onze dierenarts gecastreerd meer over vroegcastratie leest u hier: Vroegcastratie
 • De prijs van een kitten is € 1075,- inclusief castratie binnen Nederland.
 • Het kitten wordt indien mogelijk door ons persoonlijk naar zijn nieuwe thuis gebracht.
 • Zowel koper als verkoper heeft tot op de dag van ophalen het recht om de aankoop/verkoop van het kitten af te zeggen. Als de koper afziet van het kitten, krijgt de koper de aanbetaling niet terug. Mochten wij als verkopende van de verkoop afzien, wordt de aanbetaling terugbetaald.
 • Tot slot werken wij met een koopcontract, deze kunt u altijd bij ons opvragen. Het koopcontract is bij ondertekening bindend.

Nadat het kitten verhuisd is horen wij graag van u hoe het met het kitten in zijn nieuwe omgeving gaat. Uiteraard is het zeer gewenst als u ook later af en toe iets van u laat horen, zo nu en dan een foto ontvangen van het kitten blijft voor ons ook altijd leuk.

Bij vragen, van welke aard dan ook, zal ik altijd beschikbaar blijven en proberen u van voldoende advies te voorzien.

Als u interesse heeft in een kitten kunt u, het liefst  via mijn mailadres, catterybritish@gmail.com contact met ons opnemen. Wij vinden het leuk als er in deze mail al wat meer informatie staat over uzelf, de gezinssituatie, eventuele ervaring met poezen en waarom u een kitten zoekt.

 

Fokkers

In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren, mocht u echter fokplannen hebben dan doen wij dit in overleg. Niet ieder kitten is geschikt als fokdier. Ook moeten wij het eens zijn met het fokbeleid van desbetreffende cattery. Bent u geïnteresseerd in een kitten voor de fok dan horen wij graag uitgebreid meer over u fokbeleid/intenties/bedoelingen met het kitten. 

Herplaatsen

Mocht het om één of andere reden na verloop van tijd toch niet goed gaan met het uitgezochte kitten, wordt ik daar graag van op de hoogte gebracht zodat we samen kunnen zoeken naar de beste oplossing voor de kat.

 

 

 

Ron en Manuela Bakker

Cattery British
Alkmaar
E: catterybritish@gmail.com
W: www.catterybritish.nl

Wij zijn aangesloten bij

Mundikat

Bij ons worden kittens geboren uit HCM en PKD negatief geteste katers en poezen.

 

Copyright Cattery British.

Alle rechten voorbehouden.

 

 

Altijd op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, voeg ons toe op Facebook en Instagram

Maak jouw eigen website met JouwWeb