Cattery British » Visie en voorwaarden

 HEEFT U INTERESSE LEEST U EERST AUB ONZE VOORWAARDEN

Wij zouden het fijn vinden wanneer u interesse heeft in onze kittens, om eerst deze pagina door te nemen.

Onze wensen

Omdat wij het beste willen voor onze kittens zijn er een aantal voorwaarden voor het reserveren en aanschaffen van een kitten bij Cattery British

 • Een kitten zal alleen beschikbaar zijn voor goede eigenaars die het dier een goede verzorging kunnen bieden, zowel op financieel als medisch gebied en in de vorm van voldoende aandacht en liefde.
 • Die ze voorzien van gezonden volwaardige kwaliteitsvoeding, onze dieren groeien op met vlees dat is hun hoofd maaltijd. Meer informatie over voeding die wij adviseren vind u hier: voeding
 • Wij zoeken voor onze kleintjes graag lieve mensen uit waarbij ze hun hele leven kunnen blijven, echte liefhebbers dus.
 • Kittenbezoek is verplicht om kennis met elkaar en de kittens te maken.
  Bovendien behouden wij het recht voor om eventuele nieuwe eigenaars waar wij geen goed gevoel bij hebben te weigeren. Een goede match tussen nieuwe eigenaars en het kitten is een voorwaarde voor hun toekomstig geluk en welzijn, dat staat bij ons altijd voorop. Wij vragen dan om een aanbetaling van €150,- per kitten, dit omdat we gemerkt hebben dat dit wederzijdse zekerheid van het bespreken van het kitten geeft.
 • Daarnaast stellen wij als eis dat het kitten niet los buiten mag lopen, er zijn teveel gevaren waar ze aan blootgesteld kunnen worden. Als het kitten u lief is, beschermt u het door ze een veilige binnenomgeving te bieden of nog liever, een afgeschermd balkon of afgezette tuin waar ze veilig van de buitenlucht kunnen genieten.
 • Het heeft onze grote voorkeur om een kitten te plaatsen bij mensen die al een kat hebben (niet bij een te oude kat, ze hebben dan niets aan elkaar) of van plan zijn twee kittens te nemen. Een Brits Korthaar (zoals elke kat) heeft gezelschap nodig en zeker als u een full-time baan heeft, is het goed dat de katten zich met elkaar kunnen vermaken en niet te veel alleen in huis zijn.

Wat kunt u verwachten

 • Vanaf ongeveer 6 weken mogen ze het eerste bezoek ontvangen. LET OP: bezoek geen 2 cattery's op 1 dag ivm overdracht van bacteriën en virussen.
 • De kittens mogen pas verhuizen op een leeftijd tussen de 13 en 15 weken zodat ze de beste start in hun leven krijgen en goed gesocialiseerd naar hun nieuwe huis gaan. Een kitten zal ons huis verlaten met een leuk kittenpakket met oa het voer wat ze bij ons gewent zijn, Mundikat stamboom, Europees dierenpaspoort en heeft dan twee keer een inenting gehad, is gechipt en is ontwormd.
 • Daarnaast is uw kitten 1 maand gratis door ons verzekerd via Petplan (dit kan helaas niet wanneer het kitten naar het buitenland verhuisd. 
 • Onze kittens worden tenzij anders is overeengekomen voor ze verhuizen bij onze dierenarts gecastreerd.( zie de vroeg castratie informatie pagina op onze site)
 • Meer over vroegcastratie leest u hier: vroegcastratie
 • De prijs van een kitten is € 1050,- inclusief castratie binnen Nederland en € 975,- zonder castratie.
 • Het kitten wordt indien mogelijk door ons persoonlijk naar zijn nieuwe thuis gebracht.
 • Zowel koper als verkoper heeft tot op de dag van ophalen het recht om de aankoop/verkoop van het kitten af te zeggen. Als de koper afziet van het kitten, krijgt de koper de aanbetaling niet terug. Mochten wij als verkopende van de verkoop afzien, wordt de aanbetaling terugbetaald.
 • Tot slot werken wij met een koopcontract, deze kunt u altijd bij ons opvragen. Het koopcontract is bij ondertekening bindend.

Nadat het kitten verhuisd is horen wij graag van u hoe het met het kitten in zijn nieuwe omgeving gaat. Uiteraard is het zeer gewenst als u ook later af en toe iets van u laat horen, zo nu en dan een foto ontvangen van het kitten blijft voor ons ook altijd leuk.

Bij vragen, van welke aard dan ook, zal ik altijd beschikbaar blijven en proberen u van voldoende advies te voorzien.

Is u interesse voor een Cattery British kitten na het lezen van bovenstaande tekst er nog steeds ?

Dan verwachten wij een uitgebreide mail waarin u wat meer over uzelf en eventueel uw gezin verteld. Hoe uw dagelijkse leven er een beetje uitziet en waar de toekomstige kittens mogelijk terecht zullen komen. U kunt dit mailen naar catterybritish@gmail.com

Mensen die hier geen zin in hebben of dit te veel werk vinden kunnen beter verder zoeken want op mailtjes waarin enkel naar beschikbaarheid en of vraagprijs wordt gevraagd zullen wij niet de moeite nemen om te reageren .

Fokkers

In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren, mocht u echter fokplannen hebben dan doen wij dit in overleg. Niet ieder kitten is geschikt als fokdier. Ook moeten wij het eens zijn met het fokbeleid van desbetreffende cattery. Bent u geïnteresseerd in een kitten voor de fok dan horen wij graag uitgebreid meer over u fokbeleid/intenties/bedoelingen met het kitten. 

Herplaatsen

Mocht het om één of andere reden na verloop van tijd toch niet goed gaan met het uitgezochte kitten, wordt ik daar graag van op de hoogte gebracht zodat we samen kunnen zoeken naar de beste oplossing voor de kat.

 

Ron en Manuela Bakker

Cattery British
Alkmaar
E: catterybritish@gmail.com
W: www.catterybritish.nl