Waarom voedingssupplementen voor huisdieren?

 

Kortingscode: CBkorting15

Bent u op zoek naar een voedingssupplement ter aanvulling of voor extra ondersteuning? Wij hebben hele goede ervaring met de 100% natuurlijke supplementen van Organimal. Zo gebruiken wij zeewier voor oa het gebit van onze Britten de zalmolie voor oa weerstand en de vacht en gebruiken Multivitamine ter ondersteuning van de algehele gezondheid. Zie hier de link: organimal en gebruik deze kortingscode: CBkorting15

foto-verzilveren-shop-tegoed-standard.jpg

Velen van ons nemen dagelijks voor onszelf een supplement, zeker in periodes waar we wel wat extra weerstand kunnen gebruiken. Hoe zit het eigenlijk met voedingssupplementen voor huisdieren? Zijn ze belangrijk voor hond en kat en waarom? 

Voedingssupplementen voor hond en kat

Laten we voorop stellen dat het bij voedingssupplementen voor dieren gaat om een hulpmiddel. Voedingssupplementen zijn geen medicijn of wondermiddel en dienen als aanvulling op een gebalanceerde voeding. Dat gezegd hebbende kunnen fysieke problemen door een tekort aan een bepaalde stof  zeer goed worden opgelost wanneer juist die specifieke stof gesupplementeerd wordt. Net als mensen kunnen dieren wel eens wat extra ondersteuning gebruiken, zeker bij verzwakte weerstand (bijvoorbeeld na een operatie) of bij vachtproblemen.

Pups en kittens maar juist ook oudere dieren kunnen baat hebben bij een goed voedingssupplement. Een supplement voor huisdieren is ook een ideale manier om eventuele tekorten te voorkomen.

Waarom aanvullen

Ook bij kwalitatief hoogwaardig voeder blijkt een voedingssupplement geen overbodige luxe. Qua samenstelling moet kant en klaar diervoeder aan strenge normen voldoen. Toch kunnen er ondanks dat tekorten ontstaan. Sommige bewerkingen in het productieproces kunnen ervoor zorgen dat een deel van de grondstoffen niet meer goed kan worden opgenomen.
Dit komt vaak voor bij bijvoorbeeld vitaminen, die essentieel zijn voor het omzetten van voeding.
Vitaminen zorgen ervoor dat voedsel kan worden omgezet in energie en andere belangrijke bouwstoffen.

Ook zien we dat er vaak een gebrek ontstaat aan mineralen en sporenelementen. Dieren kunnen zelf geen mineralen of spoorelementen aanmaken. Deze bouwstoffen zijn nodig voor de ontwikkeling spieren en het goed functioneren van vitale organen. Van meerdere stoffen is aangetoond dat ze essentieel zijn en een tekort kan leiden tot een gevaar voor de gezondheid.

Hoe merk ik of mijn huisdier een tekort heeft?

Als je hond of kat vitaminen of mineralen tekort komt, merk je dat waarschijnlijk als eerste aan het afnemen van de vitaliteit en een verminderde vachtconditie. Het kan zijn dat je dier lusteloos wordt en snel geïrriteerd is. Andere verschijnselen die erop kunnen wijzen dat je huisdier een tekort heeft zijn:

  • een gevoelige huid
  • kale plekken
  • eten van ontlasting

Indien je tekorten vermoedt, is dit met het geven van een geconcentreerd supplement snel weer aan te vullen.

Aanvulling in iedere levensfase

Voedingssupplementen voor huisdieren kunnen dan ook helpen bij het ondersteunen van de algemene gezondheid van je hond of kat. Als extra aanvulling kan een goed supplement dan ook zeker geen kwaad . Er zijn genoeg gevallen waar je hond of kat wel iets extra’s kan gebruiken. Wij zetten de situaties waar het geven van een supplement aan je huisdier aan te raden is op een rij.

Drachtige of zogende dieren

Een drachtig of zogend vrouwtje kan wel wat extra’s gebruiken. Voor een goede ontwikkeling van de kleintjes is het van belang dat de moeder alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook het zogen van pups of kittens vraagt veel van het lichaam. Een kersverse moeder hond of kat zal je dankbaar zijn voor het toedienen van extra vitaminen en mineralen in de vorm van een natuurlijk supplement.

Pups & kittens

Een goed begin is het halve werk. Pups en kittens zijn kwetsbaar en moeten hun weerstand nog opbouwen terwijl ze volop aan het groeien zijn. De weerstand van je pup of kitten een handje helpen, is dus helemaal geen gek idee. Bij rassen die heel snel groeien kan een supplement als ondersteuning van het bewegingsapparaat worden ingezet.

Bij ziekte of na operatie

Als je hond of kat ziek is of herstellende van een operatie, kan het helpen om het immuunsysteem te ondersteunen met een aanvullend supplement. Met multivitaminen en probiotica kun je jouw huisdier ondersteunen, zodat hij snel weer aansterkt. Overleg bij een operatie altijd eerst met je dierenarts, het kan ook zinvol zijn om voor de operatie al te starten met het geven van een supplement.

 

 

BIJ HUID-OF VACHTPROBLEMEN

Als jij huisdier last heeft van een droge huid met schilfers, of een droge en pluizige vacht, kan een supplement voor dieren voor verbetering zorgen. Soms worden huidproblemen bij de hond of kat ook veroorzaakt door een allergie, bijvoorbeeld een allergie voor teken en vlooien. In zo’n geval is het raadzaam eerst de oorzaak aan te pakken.

Bij ouderdom

Honden en katten op leeftijd kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ondersteunen van het immuunsysteem maar ook van belangrijke lichaamsfuncties. Ook de botten en gewrichten van oude dieren kunnen wel een extraatje gebruiken.

Voor vermindering van gewrichtspijn kun je het beste kiezen voor een supplement met glucosamine, chondroitine, calcium en omega 3 vetten. Glucosamine is een structureel eiwit. Als we ouder worden neemt de aanmaak van deze lichaamseigen stof af. Voor voedingssupplementen voor mensen wordt het veel gebruikt, echter glucosamine voor de hond en kat wint ook aan populariteit. Onze ‘botten en gewrichten in balans’ voor katten en honden is 100 % natuurlijk en bevat onder andere glucosamine. Zoals boven eerder benoemd mag je hier ook PEA als een echte aanrader zien. De onstekingsremmende en pijnstillende werking laat menig dier weer vlot bewegen.

Ter ondersteuning van kwaaltjes

Er zijn tig andere scenario’s te bedenken waar het geven van een supplement aan je huisdier zinvol kan zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan support bij blaas- en nierproblemen of gedragsproblemen zoals angst. Ook ter ondersteuning van de maag en darmflora of voor een gezond gebit kan een supplement voor dieren effectief zijn. Overleg bij twijfel altijd met je dierenarts. 

Wij bestellen bij Organimal en hebben zeer goede ervaring hiermee, het is 100% natuurlijk zo gebruiken wij vitamines, zeewier voor het gebit enz zie hier:organimal en gebruik deze kortingscode: CBkorting15

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb