Ons Sesamstraat Nest

Uit het nest van Loïs hebben wij geen kitten meer beschikbaar

 

Datum Gewicht British Ienie Mienie
08-06-2021 70
1 week oud 150
2 weken oud 236
3 weken oud 350
4 weken oud 450
5 weken oud 526
6 weken oud 630
7 weken oud 756
8 weken oud 843
9 weken oud 1003
10 weken oud 1138
11 weken oud 1240
12 weken oud 1430

Vrijdag 03-09-2021 krijgt Smurfin al weer haar laatste enting en gelijk haar chip en dan is het echt nog heel even voordat ze al weer gaat verhuizen.

17-08-2021

Wat groeit ze toch hard en wat lijkt ze toch op haar moeder, Loïs is zo blij et haar kleine meid ze spelen, eten slapen en doen eigenlijk alles samen. Inmiddels heeft ze haar eerste enting al gehad dus nog een paar weekjes van haar genieten voordat ook zij ons huisje gaat verlaten. Ze blijft gelukkig in de buurt wonen waar ze samen met een kitten uit een nest van Anja Wever komt te wonen (de beide poesjes schelen een ruime week dus dat is super)

21-07-2021

Wat is ze toch een ontzettend knap zeer eigenwijs kitten 

24-06-2021 

Onze Inie Minie wat is ze mooi en wat doet ze het goed, nu helaas zonder broertje maar ze zal echt alle liefde krijgen die ze nodig heeft om uit te groeien tot een mooie lieve dame. Ze kan heerlijk op haar rug slapen (het is nu al een " echte Brit".

23-06-2021

Helaas is Super Grover na een zware strijd in de avond overleden aan een zware longontsteking. We hebben hem de afgelopen dagen gevoed ondersteund dmv medicatie, ondanks de goede zorgen en hulp van onze dierenarts mocht het helaas niet zo zijn. We zijn erg verdrietig dag Grover er niet meer is. Loïs heeft rustig afscheid van hem kunnen nemen. 

22-06-2021

Omdat de medicatie niet goed genoeg aansloeg en Grover niet echt opknapte en benauwd had opnieuw bij de dierenarts geweest. Een fikse longontsteking werd bij hem geconstateerd. Hij heeft een injectie gehad met een paardenmiddel hopelijk zal hij genezen en wordt hem dit niet fataal

20-06-2021

Grover is niet lekker, hij drinkt nog steeds niet zelfstandig bij zijn moeder, we zijn daarom gestart met antibiotica (Synulox) iom onze dierenarts. Hij heeft verder geen koorts dus we weten niet goed wat er aan de hand is, hij is nu wel wat kortademig en dat zou een infectie kunnen betekenen. We voeren hem dmv een sonde zodat hij geen energie verliest met drinken uit een flesje want ook deze wilde hij niet echt pakken of dronk daarvan te weinig

17-06-2021

Grover is vandaag niet aangekomen, vreemd want hij ging juist zo goed. Hij doet verder niet ziek aan en mogelijk heeft hij door zijn gewicht een wat ingedrukte borstkas. We zijn oefeningen met hem opgestart om zijn spieren wat sterker te laten worden, daarnaast is ons een harnasje geadviseerd dit omdat Grover dan niet zijn volledige gewicht op zijn borstkas drukt. We voeden gaan hem vanaf nu wat bij.

11-06-2021

We zijn er uit omdat het poesje met een vrij laag gewicht is geboren noemen we haar Ienie Mienie (roepnaam Mienie) en haar grote broer die uit zijn benarde situatie is gehaald en gelukkig nog leefde noemen we hem Super Grover (roepnaam Grover)

 

10-06-2021

Het poesje is niet heel veel aangekomen maar ook niet afgevallen we laten het voor nu even zo en proberen nog even niet in te grijpen. De kater heeft totaal 10 mg van ons gehad, hij had vreselijke honger en dat zie je ook aan zijn gewicht. Poesje wilde niet echt door ons gevoed worden. Ze zijn verder de nacht goed doorgekomen, Loïs lag de hele nacht veel bij ze om ze te voeden en warm te houden. Ze heeft ook wat gegeten en haar medicatie gekregen. Hopelijk knapt ze snel op.

09-06-2021

Lois was rustig en wilde koste wat het kost beneden zijn dus moeder en dochter naar beneden gebracht. Ze was gelukkig goed gegroeid en woog deze morgen al 80 gram. Lois vond dat ze nog meer verplichtingen had namelijk het voeden van Chanel haar kittens. Verder was rustig en heb een uur lopen voelen of er nog een kitten in zat. Er was nog beweging en na overleg met onze dierenarts deze ochtend besloten toch een foto te maken.

 

Onderweg in de auto naar de dierenarts, kitten ligt naast haar en ze is gelukkig heel rustig.

Het kitten lag er raar bij en was nog niet ingedaald en leek vrij groot op de foto. Besloten vanwege de stand en dat het nog niet was ingedaald in te grijpen dmv een keizersnede.

 

We moesten haar bij onze dierenarts achter laten want ze waren nog met een operatie bezig. Om 13:13 uur belde onze dierenarts en bleek ze ook een baarmoederontsteking te hebben, alles moest er gelijk uit. Lois is dus net als Chanel gesteriliseerd. Het kitten leeft gelukkig nog en ze doen het goed. We mogen haar zo ophalen (gelukkig). Het geslacht, kleur en gewicht weten we nog niet dat bekijken we wel als we thuis zijn. Nu snel naar onze dierenarts in Schagen.

Eenmaal thuis was Lois nog best van de wereld, wankel op haar pootjes en wilde niet bij haar kittens liggen. We hebben haar taken voorlopig even op ons genomen om haar te ontlasten. En de kittens zelf gevoed totdat ze weer bij ze kwam liggen. Gelukkig kwamen haar moedergevoelens snel op gang en nam ze de verzorging weer van ons over. Omdat de hele baarmoeder ook is weggehaald is dit een veel zwaardere ingreep dan die van Chanel.

 

08-06-2021

Op 8 juni 2021 verloor Lois haar slijmprop op dag 64 en niet veel later begonnen de weeën, het eerste kitten diende zich aan het lag in stuit en het vlies was gebroken...pootjes hingen er uit maar schoten ook iedere keer weer naar binnen. Inmiddels de dierenarts gesproken want we waren al een half uur verder. Als het vlies is gebroken moet het kitten adem gaan halen maar het zat nog in de moeder. We gingen er vanuit dat het dus inmiddels gestikt was. We hielden nauw contact met onze dierenarts en als het er over 10 minuten nog niet was zouden we gaan ingrijpen. Inmiddels waren we een uur verder en er kwam een stuk lichaam te voorschijn maar de kop bleef hangen in haar schede. Ron heeft het er met de volgende wee uit kunnen trekken. Om 16:00 uur was dan eindelijk het eerste kitten geboren. We begonnen met wrijven het slijm uit te zuigen en het kitten gelijk ademspray gegeven met Respi Boost. Wonder boven wonder begon het te ademen en te piepen. Wat een opluchting. Het weegt niet veel en is maar 70 gram

Het tweede kitten kwam 15 minuten later en was helaas niet volgroeid en in een eerder stadium al overleden. 

Daarna werd Loïs weer rustig en gebeurde er vrij weinig. Hele nacht opgebleven om bij haar te waken maar er gebeurde niets.