Als alles goed mag verlopen verwachten Peach en Irresistible begin juli kittens!

Toekomstige stamboom uit deze combinatie: Stamboom

 

British Peach (kleur lilac tortie bloedgroep A of A/b)     

๐Ÿงก๐Ÿค          &            ๐Ÿ–ค๐Ÿ–ค     

Iressistible Van het Eigen (kleur black drager van Chocolate bloedgroep A)

 

Verwachte kleuren uit deze combinatie

Blauw Kater / Poes
Blauw schildpad Poes
Chocolate Kater / Poes
Chocolate schildpad Poes
Crème Kater
Lilac Kater / Poes
Lilac schildpad Poes
Rood Kater
Zwart Kater / Poes
Zwart schildpad Poes

 

Heeft u interesse in een kitten uit deze prachtige combinatie? DAN IS ONZE INFORMATIE BIJ KITTENBELEID BELANKRIJK VOOR U!

Mocht u interesse hebben in een kitten dan ontvangen wij graag een mailtje waarin u uw gezinssituatie en eventuele andere huisdieren voorstelt. Ook vinden wij het fijn als u wat over uw woon/werk (part/full-time) situatie verteld. Zo hebben wij een idee waar onze kittens terecht komen. Wij vinden het uitermate belangrijk om een goed gevoel te hebben met potentiele, nieuwe families voor onze kleintjes.

 

Ron en Manuela Bakker

Cattery British
Alkmaar

catterybritish@gmail.com

29-06-2023

Foto 22 (63 dagen)

Tenslotte het eindstadium vanaf dag 58. Dit is het stadium, vlak voor geboorte. Alle organen zijn voldoende volgroeid om de foetus levensvatbaar te maken. Een normale bevalling vindt plaats, tussen dag 59 en dag 69 na de conceptie.

Voor dag 59 zullen kittens nog niet levensvatbaar genoeg zijn om te overleven zonder speciale medische hulp. Duurt een dracht langer dan 69 dagen, dan is het goed om de dierenarts te consulteren.  Een normale bevalling begint met ontsluitings weeën. De poes zal wat slijm uit haar vagina produceren maar misschien merkt je dat niet eens omdat ze, als ze er met haar dikke buik nog bij kan, het zelf schoon zal maken. Dit stadium kan tot 36 uur duren, vooral bij poes die voor het eerst werpt. Ernst wordt het, als ze persweeën krijgt. Het eerste kitten laat vaak het langst op zich wachten. Zolang de moeder niet onrustig of paniekerig is, is er vaak niets aan de hand.

26-06-2023

Foto 21 (60 dagen)

 

12-06-2021
Foto 20 (46 dagen)

Met dag 44 meet het embryo 59-94 mm en er komen haartjes, de foetus is bedekt met een fluweelachtig laagje. Vanaf dag 48 ( 65-125mm) is de eventuele pigmentatie zichtbaar.

11-06-2023

Wat is het ontzettend warm gelukkig is de vloer redelijk koel 

09-06-2023

Peach heeft nog een zeer klein buikje, we verwachten een niet al te groot nest. 

08-06-2023 

Peach heeft een klein buikje we verwachten hooguit 2 maximaal 3 kittens. Het blijft natuurlijk nog erg spannend nog een ruime 3 1/2 week te gaan 

05-06-2023

03-06-2023

In de nacht slaapt Peach lekker bij ons op bed en geniet daar zichtbaar van. Je ziet nog niet echt dat ze zwanger is, maar is wel al zo'n ruim 450 gram aan gewicht toegenomen. Kan natuurlijk zijn dat ze niet zo'n groot nest krijgt maar vorig jaar heeft ze ons doen verrassen met maar liefst 6 kittens dus het kan nog alle kanten op. We hopen op een nestje van 3 a 4 dat is net mooi. Peach is zelf niet zo'n groot poesje dus met 6 kittens was het best zwaar voor haar.

05-06-2023
Foto 19 (39 dagen)

Van dag 38 tot 44 differentieert de huid. Deze wordt dikker en rimpelt. De oortjes worden groter en het staartje wordt langer. Het binnenoor is gevormd, maar nog van kraakbeen. De longblaasjes ontwikkelen zich. De hypofyse wordt gelobd. In de darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn compleet aanwezig, de ogen zijn gesloten. Het embryo meet 50-80mm.

Eat, Sleep, repeat...

02-06-2023
Foto 18 (36 dagen)
De foetussen blijven groeien, het hoofdje is en blijft relatief groot. Moederpoes wordt nu echt zichtbaar dikker, zeker als ze een meerling draagt. We zitten nu in de periode 32-38 dagen. Het formaat van de foetussen is nu 35-60 mm. De huid ligt glad aan, er zijn nog geen haren. De uitwendige genitaliën ontstaan. Aan de tenen ontstaan nagels. Het oog differentieert verder, er wordt (o.a.) een iris gevormd.

29-05-2023
Foto 17 (32 dagen)

Er komt nu echt schot in, de foetussen groeien nu ook hard en de meeste” onderdelen” zijn op hun definitieve positie. In de fase 28-32 dagen zijn ze 25 tot 50 mm groot en wordt het moeilijk om het aantal foetussen nog vast te stellen. Over de gevormde ogen groeit een ooglid, er zijn kleine, driehoekige oortjes. Het binnenoor begint zich te differentiëren tot de ingewikkelde structuur waar het dier straks mee kan horen, het trommelvlies wordt gevormd. Op een plaatje, lijkt de foetus in dit stadium al op een poesje. De verbinding van diverse onderdelen die nog uit kraakbeen bestonden en waar gewoon been hoort te komen gaat door. De bronchiën differentiëren steeds meer. Bij vrouwelijke foetussen vormt de baarmoeder zich.  Er ontstaat een blaas. Het formaat van de foetus is nu 25-50 mm.

25-05-2023

Foto 16 (28 dagen)
Stadium 25-28 dagen 21-40 mm. In dit stadium zijn de embryo’s in feite al bijna complete mini katjes en spreekt men liever van foetussen. Alles groeit nog verder uit en differentieert nog meer. Het kopje ontwikkelt wangen, kin, neus en mond. Het gebied waar de navel wordt gereduceerd, het buikvlies (peritonium), longvlies (pleuropericardiaal membraan) en het middenrif ontstaan. De handwortelbeentjes, de tenen en de ribben zijn nog steeds kraakbeenachtig maar beginnen te verkalken. De tanden worden gevormd (verborgen in de kaak).

 

22-05-2023

Foto 15 (25 dagen)

Met 23-25 dagen beginnen de tenen van de voorpoot, die al wel zichtbaar waren, maar nog als een klomp aan elkaar zaten zich van elkaar te scheiden. Bij de achterpootjes, die wat achterlopen in vergelijking met de voorpootjes, zijn de toekomstige tenen te onderscheiden als een waaier van donker materiaal tegen een lichtere achtergrond, net als eerder gebeurde bij de voorpootjes. Nieren, bijnieren en geslachtsorganen differentiëren zich verder. In de primitieve ruggengraat zijn grijze en witte massa gescheiden en omgeven door een vlies. Grijze massa bestaat voornamelijk uit zenuwcellen. In de kop ontwikkelen zich de kaken, verhemelte tong en de speekselklieren. In de hersenen ontstaat de hypofyse, een belangrijk orgaan dat een aantal verschillende hormonen produceert: Vasopressine, dat betrokken is bij de waterhuishouding van het lichaam, Oxytocine, dat een rol speelt bij de geboorte en daarna bij de melkgift en dan nog een aantal hormonen die betrokken zijn bij deregulatie van andere klieren: schildklierstimulerend hormoon (TSH), bijnierschorsstimulerend hormoon:(ACTH), het follikelstimulerend hormoon: (FSH) en luteïniserend hormoon: (LH) die beide op de geslachtklieren werken.  Daarnaast geeft de hypofyse nog groeihormoon af dat een zeer belangrijke sturende rol vervult bij zowel de groei (van het jonge dier) als bij de stofwisseling.

 

20-05-2023

Peach lijkt zwanger, we hebben nog wel twijfels. Ze is in de tussentijd zo'n 400 gram aangekomen. Ze begint ook meer trek te krijgen. We zijn heel benieuwd hoe ze zich zal gaan ontwikkelen.

19-05-2023

Foto 14 (22 dagen)

De volgende dagen (21-23 dagen) wordt de bovenlip gevormd en beginnen zich oogleden te vormen. Er vormt zich een oorschelp. Aan het eind van de poten zijn de tenen te onderscheiden als een waaier van donker materiaal tegen een lichtere achtergrond. De genitaliën ontwikkelen zich verder. Binnenin differentiëren het skelet en de spieren verder en worden o.a. de ribben gevormd. Het skelet dat gevormd wordt bestaat nog uit kraakbeen. De bek ontwikkelt zich, tong en verhemelte ontstaan. Schildklier¸ bijschildklier en hart ontwikkelen zich en een orgaan dat de meeste mensen hoogstens uit de fijne keuken kennen als “zwezerik”. De gangbare biomedische naam van zwezerik is thymus. Deze ligt in de borstkas tussen het borstbenen en het hart. De thymus heeft een centrale functie in het immuunstelsel, de thymus is verantwoordelijk voor de productie van de zogenaamde T-cellen. Als bij pasgeboren dieren de thymus ontbreekt produceren ze nauwelijks antistoffen en zijn dus zeer gevoelig voor infecties. Het embryo is nu 13-30 mm.

 

18-05-2023

Foto 13 (21 dagen)
Nu gaat het hard, tot dag 21 gebeurt er het volgende: De voorste kieuwboog (links en rechts) verdiept zich en vormt uiteindelijk de gehoorgang. Het toekomstige oog is duidelijk gepigmenteerd en er verdiept zich een gang voor het reukorgaan. De kleine hersenen worden verdeeld door een groeve. De voorpoten zijn nu onderverdeeld zoals ook bij de volwassen kat met inwendig een skelet maar de achterpoten zijn nog primitieve uitsteeksels. De staart verlengt en is naar het lichaam toe gekruld. Inwendig differentiëren aderen voor de bloedsomloop en zenuwen. Ook zijn strottenhoofd, bronchiën en longen te onderscheiden. Slokdarm, maag en darm worden gevormd. Pancreas, schildklier, nieren en lever worden tevens aangelegd. Aan de rugzijde vormen zich wervels. De primitieve ruggengraat loopt door tot in de staart. Ook het genitaal stelsel is al primitief aanwezig.
Het embryo meet nu 10-24 mm. Het zal duidelijk zijn dat vooral in het vroege stadium, zeer voorzichtig moet worden omgegaan met mogelijk schadelijke stoffen. Inenting met levend (geattunueerd) virus kan de vrucht beschadigen en ook het gebruik van b.v. middelen tegen schimmel kan schadelijk zijn. Antibiotica wordt alleen toegediend als dat strikt nodig is. Met name Baytril is niet aan te raden. Uiteraard gaat het leven van de poes voor het leven van de kittens en uiteraard wordt de poes alleen gedekt als ze 100% gezond is maar ook zwangere poezen kunnen ziek worden. Inmiddels is vaak aan de moederpoes al te zien, dat ze zwanger is: haar tepels worden iets groter en krijgen een meer roze kleur dan daarvoor. Na 21 dagen kan een ervaren persoon door palpatie (dit is een manier van voorzichtig, tastend voelen) vaststellen dat de poes zwanger is. In dit stadium zijn de vruchtjes nog zo klein (ten grootte van een flinke erwt), dat ze onderling te onderscheiden, en dus te tellen zijn. Sommige poezen krijgen last van ochtendmisselijkheid als gevolg van de hormonale veranderingen in hun lichaam.