WIJ VERWACHTEN BEGIN MEI KITTENS VAN 

AMY & ANDY

 

Volg hier de Zwangerschap van Amy

Stamboom toekomstige kittens:https://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1319615;2:1146135&g=4&p=bri&o=ajgrep

 

Heeft u interesse in deze lieven en mooie combinatie lees dan eerst de informatie aanschaf informatie kittens door en stuur ons een uitgebreide mail.

 

 

Foto 21 03-05-2019 en foto 22 05-05-2019

 

Foto 21 (60 dagen) en Foto 22 ( 63 dagen)
Tenslotte het eindstadium vanaf dag 58. Dit is het stadium, vlak voor geboorte. Alle organen zijn voldoende volgroeid om de foetus levensvatbaar te maken. Een normale bevalling vindt plaats, tussen dag 59 en dag 69 na de conceptie. Onze ervaring is meestal de 65e dag

Voor dag 59 zullen kittens nog niet levensvatbaar genoeg zijn om te overleven zonder speciale medische hulp. Duurt een dracht langer dan 69 dagen, dan is het goed om de dierenarts te consulteren.  Een normale bevalling begint met ontsluitings weeën. De poes zal wat slijm uit haar vagina produceren maar misschien merkt u dat niet eens omdat ze, als ze er met haar dikke buik nog bij kan, het zelf schoon zal maken. Dit stadium kan tot 36 uur duren, vooral bij poes die voor het eerst werpt. Ernst wordt het, als ze persweeën krijgt. Het belangrijkste dat je is ze gezelschap houden. Het eerste jong laat vaak het langst op zich wachten.  Zolang de moeder niet onrustig of paniekerig is, is er vaak niets aan de hand. 

26-04-2019 aardig buikje we schatten zelf dat er maximaal 4 kittens te verwachten zijn. Nog een kleine 2 weken dan weten we meer.

 

19-04-2019 46 dagen
Met dag 44 meet het embryo 59-94 mm en er komen haartjes, de foetus is bedekt met een fluweelachtig laagje. Vanaf dag 48 ( 65-125mm) is de eventuele pigmentatie zichtbaar.

 

 

12-04-2019

Amy slaapt heerlijk bij ons op de slaapkamer en ligt dan uiteraard op mijn kussen om mijn hoofd heen gerold, tja lastig zeker als ik me even wil omdraaien. Ach ja je moet er wat voor over hebben :)

 

12-04-2019  39 dagen

Van dag 38 tot 44 differentieert de huid. Deze wordt dikker en rimpelt. De oortjes worden groter en het staartje wordt langer. Het binnenoor is gevormd, maar nog van kraakbeen. De longblaasjes ontwikkelen zich. De hypofyse wordt gelobd. In de darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn compleet aanwezig, de ogen zijn gesloten. Het embryo meet 50-80mm.
 

09-04-2019

Amy komt om eten vragen en nu Chanel met haar kittens beneden ligt eet ze ook graag haar eten op (dat is natuurlijk veel lekkerder). Haar buikje begint zichtbaar te worden. Uit ervaring weten we dat de laatste 3 weken het hardst zullen gaan. 

 

09-04-2019 36 dagen 

De foetussen blijven groeien, het hoofdje is en blijft relatief groot. Moederpoes wordt nu echt zichtbaar dikker, zeker als ze een meerling draagt. We zitten nu in de periode 32-38 dagen. Het formaat van de foetussen is nu 35-60 mm. De huid ligt glad aan, er zijn nog geen haren. De uitwendige genitaliën ontstaan. Aan de tenen ontstaan nagels. Het oog differentieert verder, er wordt (o.a.) een iris gevormd.

 

05-04-2019  32 dagen

Ontwikkeling Foetus 28 tot 32 dagen (4 1/2 week zwanger).

De foetus is nu 28 tot 32 dagen oud, foto 17, en 25 tot 50 mm lang. De groei gaat nu snel en alle 'onderdelen' bevinden zich op de juiste positie. Over de ogen groeit een ooglid, er zijn driehoekige oortjes zichtbaar, het binnenoor ontwikkelt zich (zoals het trommelvlies) zodat het dier later kan horen. De foetus begint nu echt op een poesje te lijken en de verbening van de onderdelen, die eerder uit kraakbeen bestonden, gaat door. De bronchiën ontwikkelen zich steeds verder en bij vrouwelijke foetussen ontstaat de baarmoeder. Ook vormt de blaas zich in dit stadium.

 

04-04-2019 Amy is al een paar dagen misselijk en heeft vandaag moeten spugen arm dier, hopelijk blijft het hier bij en mag ze straks genieten van haar zwanger zijn.

 

 

 

01-04-2019  28 dagen

Ontwikkeling Foetus 25 tot 28 dagen (4 weken zwanger)

Op foto 16 is het embryo 25 to 28 dagen oud, 21 tot 40 mm groot. In dit stadium is het embryo al bijna compleet en spreken we eerder over een foetus. Alles ontwikkelt zich nog steeds verder zoals het kopje, de wangen, kin, tanden (verborgen in de kaak), neus, mond, enz. Het gebied waar de navel komt wordt gereduceerd, het buikvlies, longvlies en middenrif ontstaan. De handwortelbeentjes, tenen en ribben zijn nog steeds kraakbeenachtig maar beginnen langzaam te verkalken.

 

29-03-2019  25 dagen

Ontwikkeling Foetus 23 tot 25 dagen (3 1/2 week zwanger)

Op foto 15 is het embryo 23 tot 25 dagen oud. De tenen van de voorpoten beginnen zich nu geheel te onderscheiden. De achterpoten lopen altijd iets achter in ontwikkeling, maar ook hier beginnen zich de tenen te ontwikkelen maar deze zijn nog niet van elkaar gescheiden. De nieren, bijnieren en het geslachtsorgaan ontwikkelen zich verder. In de primitieve ruggengraat is nu een grijze (voornamelijk zenuwcellen) en witte massa (zenuwvezels, myeline) te onderscheiden welke omgeven is door een vlies. De witte massa omkleedt de grijze massa in de ruggengraat. Zenuwuitlopers en zenuwknopen (ganglia) ontwikkelen zich. In de kop ontwikkelen de speekselklieren, kaken, verhemelte en tong. In de hersenen ontstaat de hypofyse (belangrijk orgaan wat hormonen produceert).

 

27-03-2019 23 dagen

Ontwikkeling Foetus 21 tot 23 dagen (3 weken zwanger)

Op foto 14 is het kitten 21 tot 23 dagen in ontwikkeling. De bovenlip, de oorschelpen en de oogleden beginnen zich nu te vormen. Aan het einde van de poten zijn nu tenen te onderscheiden en de genitaliën ontwikkelen zich verder. Binnen in beginnen zich het scelet (nog kraakbeen) en spieren zich te differentiëren, ook worden de ribben gevormd. De bek ontwikkelt zich, ook te tong en verhemelte. De schildklier en bijschildklier ontwikkelen zich verder en ook het hart en zwezerik (ligt in de borstkas tussen het hart en borstbeen). Ook de thymus wordt gevormd, deze is verantwoordelijk voor het produceren van T-cellen, welke te maken hebben met de functie van het immuunsysteem. Het embryo is nu 13 tot 30 mm.

 

25-03-2019 21 dagen

Ontwikkeling Foetus 19 tot 21 dagen (3 weken zwanger)

Op foto 13 is het kitten 19 tot 21 dagen in ontwikkeling sinds de bevruchting (27-12-2015) De gehoorgangen en de voorpoten zijn al ontwikkeld zoals bij een volwassen kat en zijn voorzien van een inwendig skelet. De achterpoten zijn nog aanhangsels en het oog vormt al pigment. Inwendig vormen zich aderen voor de bloedsomloop en ook al zenuwen. Ook het strottenhoofd, bronchiën en longen beginnen zichtbaar te worden. De primitieve ruggengraat loopt door tot in de staart, aan de rugzijde vormen zich wervels. Ook de slokdarm, maag en darmen worden in dit stadium gevormd. Ook de organen zoals schildklier, nieren en lever worden aangelegd. Het embryo is nu tussen de 10 en 24 mm lang.
Vooral in dit stadium is het embryo zeer ontvankelijk voor schadelijke stoffen, middelen tegen schimmels of de moeder laten inenten met levende entstof kunnen dodelijk zijn voor het embryo. Ook het gebruik van antibiotica dient zeer zorgvuldig overwogen te worden.
In dit stadium begint de moederpoes haar zwangerschap te tonen. De tepeltjes kleuren meestal roze en zetten een beetje op. Als ze een meerling draagt begint ze duidelijk al iets voller te worden en zijn vaak de vruchtjes te onderscheiden als je voorzichtig in haar buik voelt.

 

Andy is een lieve kater hij komt uit de gewelige lijnen van IC. Pinemarten Icebear. Hij heeft mooie ronde ogen met een super kleur, zijn oren zijn goed geplaatst en mooi klein. Hij heeft een mega vacht welke ook nog eens mooi licht van kleur is kortom Andy heeft eigenlijk alles wat je van een kater mag verwachten

 

Foto van Andy van Raia-daraja                       &        British Amy                      

06-03-2019

British Amy (Blauw ticked) is op 6 februari op date geweest bij Ch .Andy van Raia-daraja (Blauw)
Andy heeft bloedgroep A/b en is zuiver korthaar. Amy heeft bloedgroep A/b en draagt de kleur Chocolade. Hierdoor verwachten wij de volgende kleurcombinatie:
Verwachte kleuren: Blauw & Lilac