Zwangerschap Mirre

Zaterdag 9 maart 2013

 

Vandaag was het dan eindelijk zo ver na een onrustige ochtend met wat zoeken, miauwen en graven in verschillende mandjes en dozen waren daar in ene om 10 voor half 12 de weeën . Ze kwam naast me zitten en gaf een klein lief miauwtje , we hebben haar gelijk in de bevallingsdoes gelegd en niet veel later was er een vruchtzak zichtbaar.

 

Om 12.50 uur was daar dan het eerste Lilac kitten met een gewicht van 105 gram

Het tweede lilac kitten volgend al snel om 12.58 uur met een gewicht van 106 gram

Daarna was er een korte rustpauze van een klein half uurtje. Om 13.23 volgede het derde lilac kitten met een gewicht van 118 gram

Als laatste om 13.46 uur toch nog een chocolade kleurig kitten met een gewicht van 94 gram.

Alles is heel voorspoedig verlopen Mirre deed het voor de eerste keer echt heel goed. Ze is heel rustig gebleven en heeft absoluut geen zware bevalling gehad. We denken zoals het er nu naar uit ziet dat er 2 poesje en 2 katertjes zijn geboren.

 

Vrijdag 8 maart 2013

Ook vandaag verliep alles erg rustig en ziet het er niet naar uit dat er geen bevalling zal gaan plaatsvinden.

 

Donderdag 7 maart 2013

 

Foto van vandaag, zoals het nu lijkt zal het vandaag niet gebeuren maar wie weet komt daar vanmiddag verandering in. In ieder geval ben ik vanaf vandaag vrij dus wat mij betreft mag het komen. We hebben nu al lang genoeg gewacht, ben zo nieuwsgierig. Eventuele hulptroepen staan gelukkig klaar om ons te begeleiden als dat nodig zou moeten zijn (ik vind het toch wel een beetje eng zo'n bevalling). Nu maar hopen dat Mirre op haar moeder lijkt dan wordt het een voorspoedige bevalling.

 

Filmpje van vandaag van de bewegende kittens in Mirre haar buik, rechts onder kun je de beweging het beste zien.

 

 

Week 9 ontwikkeling kittens: Foetus bevindt zich in eindstadium in baarmoeder vanaf dag 59, vanaf deze dag zijn ze ook levensvatbaar met volgroeide organen, mocht moederpoes van ze bevallen. Voor deze dag hebben ze medische hulp nodig om te overleven. Ongeveer 12 tot 24 uur voor de bevalling daalt lichaamstemperatuur van aanstaande moederpoes. Temperaturen bij een gezonde (ook bij een zieke kat) kan een behoorlijke worsteling opleveren, maar als het wel lukt, kun je elke ochtend de temperatuur opnemen voor een indicatie. Maak er echter geen halszaak van, stress is niet bevorderlijk voor de aanstaande moederpoes.

Met 63 dagen zien de kittens er ongeveer zo uit!

06 maart 2013 dag 62

Mirre heeft een rustige nacht gehad ze blijft wel wat slijm verliezen, ze heeft gisteren duidelijk voorweeën gehad maar nu is er niets meer aan de hand. De hele dag is eigenlijk heel rustig verlopen. De kittens zijn erg actief in haar buik verder eet Mirre ook nog steeds goed. Het blijft dus nog even spannend.

 

05 maart 2013 dag dag 61

Mirre is onrustig, miauwt en loop heen en weer, graaft in haar bevallingsdoos en zat geregeld op de kattenbak. Ze heeft steeds aandrang, ze heeft haar slijmprop verloren wat lijkt op  het begin van de bevalling.  Zou ze het voelen dat de bevalling er aan zit te komen? Toch maar even contact opgenomen met Dierenkliniek Zuiderkaag in principe zou de zwangerschap binnen nu en 24 uur moeten plaatsvinden

 

02 maart 2013 dag 58

Het gaat goed met Mirre,  je merkt wel dat ze het wat zwaarder krijgt overal waar ze is gaat ze gelijk liggen. Ze volgt mij op de voet en het liefst is ze de hele dag bij mijn in de buurt.  Nog een week en we zullen eindelijk de kittens zien, we zijn nu toch wel heel benieuwd. Hoe veel zullen het er zijn? Welke kleuren zullen ze hebben? Hoe zwaar zullen ze zijn? Wanneer zal ze gaan bevallen? Wacht ze op ons?
Spannende vanaf donderdag heb ik een vrij genomen zodat ik niets kan missen. Een gemiddelde zwangerschap duurt ongeveer 65 dagen! Deze foto is van vandaag op de foto die van bovenaf is genomen is goed te zien hoe dik ze is geworden. Haar rechterkant is dikker dan haar linkerkant. Dit was in het begin niet zo toen ging het heel gelijk op. Dit kan duiden op een ongelijk aantal, zijn het er 3 of toch 5???

 

 

28 februari 2013

Ik ben er helemaal klaar voor hoor :) we hebben ook weer de kittens zien bewegen, zo wonderlijk!

De laatste loodjes wegen het .......zwaarst. Nog even Mirre dan kan je jezelf gewoon weer poetsen want dat is wel erg lastig nu. De buik zit behoorlijk in de weg.

 

 

25 februari 2013

Mirre groeit goed, slaapt veel en eet goed. We hebben haar kittens nog niet zien bewegen in haar buik maar hopelijk gaan we dat deze week beleven. Het aftellen kan in ieder geval nu beginnen in theorie zou het over 10 dagen al zo ver kunnen zijn. Spannend! We hebben ook de kittens voor het eerst zien bewegen in haar buik, zo schattig om te zien.

Week 8 ontwikkeling kittens: foetus groeit vooral.

 

 

 

21 februari 2013

Vandaag heerlijk zonnentje al is het buiten vreselijk koud, daar merken we binnnen gelukkig niets van!

Op deze foto is goed te zien hoe dik en opgezwollen ze is.

 

 

20 februari 2013

Vandaag begon de dag met veel misselijkheid, arme Mirre later begon ze wel weer wat te eten maar zoveel als voorgaande dagen lukt haar niet meer. Ze is erg aanhankelijk en het liefst is ze de hele dag vlak bij ons. Zo doen we tegenwoordig ook samen de administratie, zo lief en maar zachtjes knorren.

 

 

19 februari 2013

Mirre begint al lekker dik te worden en blijft maar eten. Bibi vers vlees is hierbij haar favoiet, al gaan de blikjes Almo er ook gretig in.

 

Week 7 ontwikkeling kittens: rond dag 44 is de foetus bedekt met fluweelzachte haartjes. Eventuele pigmentatie is aanwezig.

 

 

 

 

 

11 februari 2013

Mirre begint steeds dikker te worden en weegt nu ruim 5 kilo en is dus behoorlijk aangekomen, normaal weegt ze iets van 4300 kilo. De kittens zijn nu helemaal gevormd en hoeven nu alleen nog maar te groeien. Af en toe voelen we aan haar buik en hopen binnenkort haar kittens te kunnen voelen.

 

week 6 ontwikkeling kittens: huid wordt dikker en rimpelig, oortjes en staartjes groeien, binnenoor is gevormd (weliswaar nog van kraakbeen). Longblaasjes vormen zich en \ hypofyse ontwikkelt zich. In darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn helemaal aanwezig over de gesloten ogen.

Een foto van hoe de kittens er tussen de 38 en 44 dagen ongeveer uitzien:

 

10 februari 2013 


Een echte zwangere moeder in al haar glorie!

 

 

 

4 februari 2013

Deze week is Mirre al weer bijna 5 weken zwanger en hebben een echo laten maken. Zo schattig om te zien hoe ze bewegen en de kleine hartjes te zien kloppen. We hebben in ieder geval 4 kittens kunnen zien maar waarschijnlijk zijn het er 5 maar dat durven we niet met zekerheid te zeggen.

 

Week 5 ontwikkeling kittens: foetussen groeien vooral heel snel en lijken op dit moment al heel erg op complete minipoesjes (er zijn nog geen uitwendige genitali‘n). Aantal f oetussen nog lastig vast te stellen. Ooglid groeit over het gevormde oog en kleine oortjes zijn driehoekig. Binnenoor ontwikkelt zich, waardoor een kat een aantal dagen na de geboorte kan horen en het trommelvlies wordt gevormd. Andere kraakbeenverbindingen beginnen ook te verkalken. Bronchi‘n, lever en blaas ontwikkelen zich, bij vrouwelijke foetussen vormt de baarmoeder zich. Moederpoes wordt zichtbaar dikker (het moment dat je zelf waarschijnlijk door krijgt dat er nieuw kattenleven op komst is). Foetussen groeien hard, het hoofdje is in verhouding groter dan het lijfje. Zwangere poes heeft sterke behoefte aan kittenbrokjes voor goede groei kittens. Foetussen hebben nog geen haren, uitwendige genitali‘n beginnen zich bij mannelijke foetussen te ontwikkelen. Er komen nagels aan de tenen en, onder meer, de iris wordt in het oog gevormd .

 

De kittens zijn nu ongeveer zo groot.

  

 

31 januari 2013

Omdat Mirre toch blijft aankomen en nu 4 weken zwanger zou kunnen zijn en we blijven twijfelen hebben we besloten een echo te laten maken.  Ze is erg lief naar ons toe, eet niet alleen veel maar slaapt ook enorm veel.  

Week 4 ontwikkeling kittens: teentjes voorpoten scheiden zich van elkaar en dit gebeurt later bij de achterpootjes, nieren, bijnieren en geslachtsorganen ontwikkelen zich verder, zenuwcellen en zenuwvezels worden omgeven en gescheiden door een vlies in de primitieve ruggengraat. De kaken, het verhemelte, de tong en de speekselklieren ontwikkelen zich in het hoofd en de hypofyse ontstaat. Embryo is vrijwel compleet en verandert daardoor naar status foetus. De foetussen groeien nu vooral. Wangen, kin, neus en mond ontwikkelen zich. Het buik-, longvlies en het middenrif ontstaan. Handwortelbeentjes, tenen en ribben beginnen meer te verkalken (was eerst kraakbeen). Verborgen in de kaak worden de tandjes gevormd.

 

25 januar 2013

Het is inmiddels drie weken geleden dat Mirre bij Fausto is geweest. Helaas hebben we geen dekking gezien of gehoord. Toch eet Mirre  wat meer en slaapt veel, is erg aanhalig en haar tepels lijken ondanks ales toch wat roder en groter te zijn geworden. Maar omdat er volgens ons geen dekking is geweest denken we helaas dat ze schijnzwanger is.

Week 3 ontwikkeling kittens: neurale buis sluit, hoofd licht gebogen te onderscheiden, embryo ontwikkelt 4 kieuwbogen (als overblijfsel van de evolutie van vis naar zoogdier), ongeveer 17e dag is primitieve maag-darmstelsel compleet, in slokdarm ontstaan diepe groeven die later weer verdwijnen (ontstaan en verdwijnen in verband met de kieuwbogen), kleine hersenen ontwikkelen zich, duidelijk waar ogen en oren komen, voor- en achterpootjes ontstaan, grote hersenen en hersenstam in aanleg aanwezig.

6 januari 2013

 Mirre heeft bij haar lover gelogeerd.

Als alles naar wens verloopt, hopen we dat Mirre maart 2013 zal bevallen van ’n nestje gezonde kittens. 

 

De te verwachten kleuren zijn: Lilac en Chocolade 

 

 

Alle kittens zijn voorlopig gereserveerd!

  • Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje
  • Voorlopig gereserveer: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar worden.
  • Besproken: Het kitten is definitief besproken, er is een aanbetaling gedaan. 

 


Wilt u meer informatie over dit toekomstige nestje, dan kunt u mij altijd bellen of mailen.

 

Via het internet wordt geen kitten verkocht pas na persoonlijk kennis te hebben gemaakt.  

 

 

Wij verwachten dat potentiële kitten kopers zich voorstellen met volledige naam en wat meer over zichzelf, hun woonsituatie en eventuele huisdieren vertellen.
Ook willen wij graag weten of u op zoek bent naar een liefhebbers of  fok kitten.
Dit maakt het voor ons gemakkelijker om in te schatten met wie we te maken hebben.
Op mailtjes in de trant van "Is er nog een kitten beschikbaar en wat moet het kosten" reageren wij niet.
Onze kittens hebben een vaste prijs en het heeft dus geen zin om af te dingen.

Wij verwachten dat toekomstige kitten kopers minstens 1 maal, of  indien zij dit wensen vaker, hun toekomstig kitten komen bezoeken.

Een bezoekje is natuurlijk vrijblijvend !
Wij behouden het recht om af te zien van verkoop indien wij vermoeden dat het kitten niet in een juiste omgeving zal terecht komen.
De Brit houd van gezelligheid en daarom plaats ik liever geen kitten in een gezin die geen andere huisdieren heeft.
Ook verkoop ik geen kitten die los buiten loopt,  alleen in huis hoeft natuurlijk niet een afgesloten tuin/balkon is een  goede manier om de Brith gelukkig te maken


Onze kittens worden verkocht met een verkoopcontract en wij vragen een aanbetaling, dit ter zekerheid. U weet met zekerheid dat het kitten naar u toekomt en wij weten dat het kitten naar een weloverwogen en welkom adres gaat. Wij plaatsen geen kittens alleen. Onze katten zijn sociale dieren en willen graag het gezelschap van een andere kat in huis. Uiteraard hoeft dit geen Brits Korthaar of ander ras te zijn.Maar een vriendje is van groot belang. Om de kat optimaal te beschermen tegen de gevaren van de buitenwereld willen wij niet dat de kat los op straat loopt.  

De cattery is lid  Mundikat. Kittens krijgen dan ook een  Mundikat stamboom. De kittens worden door onze dierenarts volledig ingeënt tegen katten -en niesziekte (eventueel met chip) en worden meerdere keren ontwormd en zijn vrij van parasieten. De kittens mogen vanaf 13 weken naar hun nieuwe eigenaar toe. U krijgt dan gelijk een stamboom het eigendomsbewijs, Europees paspoort en een kittenpakket mee naar huis. Ruim drie maanden lang zorgen wij vol overgave voor onze kittens. Ze worden liefdevol door ons gezin opgevoed, wij blijven daarom dan ook heel graag op de hoogte en we zouden het ontzettend fijn vinden wanneer u af en toe laat weten hoe het gaat. Voor meer informatie kunt mailen of bellen naar:

Ron en Manuela Bakker
Cattery British
Alkmaar

T: 072-5613152
E: catterybritish@gmail.com
W: www.catterybritish.nl

02 januari 2013 t/m 6 januari 2013

Eindelijk na lang wachten is Mirre krols geworden. Een goed begin van 2013
Op 2 januari 2013 mochten we haar dan ook gelijk brengen. Eenmaal aangekomen zat Fausto al op haar te wachten. Wat is het toch een lieve kater, de kennismaking was heel lief.

 

 

3 juni 2012

Nu de plannen zijn gemaakt om Mirre te laten dekken hebben we gekozen voor de lieve en prachtige chocolade kleurige kater Eur.Ch.Blueprint`s Fausto (roepnaam Fausto)

 

 

Kleur; chocolate
Geboren; 08-05-2006
Ouders;  Gr.Int.Ch. Willoby Lord of Coldwillow, blauw
                Eur.Ch. Blueprint’s Oprah, chocolate

 

Bloedgroep B
FIV / FELV negatief getest
HCM en PKD negatief getest
Fausto komt uit HCM en PKD negatief geteste ouders.
PKD-negatief; 21-02-2008
HCM-negatief; 21-02-2008, 29-01-2009, 07-01-2010, 19-05-2011,21-06-2012

 

Fausto is een kater met een ontzettend lief en gemoedelijk karakter. Hij sproeit ( nog) niet en leeft gewoon lekker tussen alle andere katten en heeft het hele huis tot zijn beschikking. Hij is cobby gebouwd, heeft een korte dikke vacht en prachtige ronde oranje ogen. Hieronder een mooie foto van Fauto en zijn baasje Cora

 

 

 

maart 2012

We hebben ons gelijk verdiept in de spullen die nodig zijn en hebben dan ook het nodige inmiddels gekocht (er komt toch wel behoorlijk veel bij kijken). Zo hebben we van de week bij de dierenarts drinkflesjes en een digitale thermometer gekocht daarnaast nog her en der wat winkels afgeweest voor handdoeken en washandjes, kraamonderleggers, hoogwaardige vervangende kittenmelk, slijmzuigertjes, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De werpkist hebben we eerder op marktplaats van iemand over kunnen nemen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb