Zwangerschap Lou Lou

Alle kittens zijn voorlopig gereserveer

 

24 augustus 2013

We hebben vandaag weer de kittens zien bewegen, zo wonderlijk! Nog even Lou Lou dan kan je jezelf gewoon weer poetsen want dat is wel erg lastig nu. De buik zit behoorlijk in de weg en nog 14 dagen te gaan....

 

 

Week 7 ontwikkeling kittens: rond dag 44 is de foetus bedekt met fluweelzachte haartjes. Eventuele pigmentatie is aanwezig.

 

 


Week 6 ontwikkeling kittens
: huid wordt dikker en rimpelig, oortjes en staartjes groeien, binnenoor is gevormd (weliswaar nog van kraakbeen). Longblaasjes vormen zich en \ hypofyse ontwikkelt zich. In darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn helemaal aanwezig over de gesloten ogen.

Een foto van hoe de kittens er tussen de 38 en 44 dagen ongeveer uitzien:

Heb ik niet een mooie buik?

 

   

Week 5 ontwikkeling kittens: foetussen groeien vooral heel snel en lijken op dit moment al heel erg op complete minipoesjes (er zijn nog geen uitwendige genitali‘n). Aantal f oetussen nog lastig vast te stellen. Ooglid groeit over het gevormde oog en kleine oortjes zijn driehoekig. Binnenoor ontwikkelt zich, waardoor een kat een aantal dagen na de geboorte kan horen en het trommelvlies wordt gevormd. Andere kraakbeenverbindingen beginnen ook te verkalken. Bronchi‘n, lever en blaas ontwikkelen zich, bij vrouwelijke foetussen vormt de baarmoeder zich. Moederpoes wordt zichtbaar dikker (het moment dat je zelf waarschijnlijk door krijgt dat er nieuw kattenleven op komst is). Foetussen groeien hard, het hoofdje is in verhouding groter dan het lijfje. Zwangere poes heeft sterke behoefte aan kittenbrokjes voor goede groei kittens. Foetussen hebben nog geen haren, uitwendige genitali‘n beginnen zich bij mannelijke foetussen te ontwikkelen. Er komen nagels aan de tenen en, onder meer, de iris wordt in het oog gevormd .

 

 

De kittens zijn nu ongeveer zo groot.

 

Week 4 ontwikkeling kittens: teentjes voorpoten scheiden zich van elkaar en dit gebeurt later bij de achterpootjes, nieren, bijnieren en geslachtsorganen ontwikkelen zich verder, zenuwcellen en zenuwvezels worden omgeven en gescheiden door een vlies in de primitieve ruggengraat. De kaken, het verhemelte, de tong en de speekselklieren ontwikkelen zich in het hoofd en de hypofyse ontstaat. Embryo is vrijwel compleet en verandert daardoor naar status foetus. De foetussen groeien nu vooral. Wangen, kin, neus en mond ontwikkelen zich. Het buik-, longvlies en het middenrif ontstaan. Handwortelbeentjes, tenen en ribben beginnen meer te verkalken (was eerst kraakbeen). Verborgen in de kaak worden de tandjes gevormd.

Lou Lou heeft al een best buikje voor 4 weken zwangerschap

 

25 januar 2013

Het is inmiddels drie weken geleden dat Lou Lou bij Lucky Joe is geweest.

Week 3 ontwikkeling kittens: neurale buis sluit, hoofd licht gebogen te onderscheiden, embryo ontwikkelt 4 kieuwbogen (als overblijfsel van de evolutie van vis naar zoogdier), ongeveer 17e dag is primitieve maag-darmstelsel compleet, in slokdarm ontstaan diepe groeven die later weer verdwijnen (ontstaan en verdwijnen in verband met de kieuwbogen), kleine hersenen ontwikkelen zich, duidelijk waar ogen en oren komen, voor- en achterpootjes ontstaan, grote hersenen en hersenstam in aanleg aanwezig.

1 juli 2013

 

Lou Lou is bij Lucky op bezoek geweest

 

 

 

 

 

Als alles naar wens verloopt, hopen we dat Lou Lou september 2013 zal bevallen van ’n nestje gezonde kittens. 

 

De te verwachten kleuren zijn: Blauw 

 

Alle kittens zijn voorlopig gereserveerd!

  • Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje
  • Voorlopig gereserveer: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar worden.
  • Besproken: Het kitten is definitief besproken, er is een aanbetaling gedaan. 

 


Wilt u meer informatie over dit toekomstige nestje, dan kunt u mij altijd bellen of mailen.

 

Via het internet wordt geen kitten verkocht pas na persoonlijk kennis te hebben gemaakt.  

 

 

Wij verwachten dat potentiële kitten kopers zich voorstellen met volledige naam en wat meer over zichzelf, hun woonsituatie en eventuele huisdieren vertellen.
Ook willen wij graag weten of u op zoek bent naar een liefhebbers of  fok kitten.
Dit maakt het voor ons gemakkelijker om in te schatten met wie we te maken hebben.
Op mailtjes in de trant van "Is er nog een kitten beschikbaar en wat moet het kosten" reageren wij niet.
Onze kittens hebben een vaste prijs en het heeft dus geen zin om af te dingen.

Wij verwachten dat toekomstige kitten kopers minstens 1 maal, of  indien zij dit wensen vaker, hun toekomstig kitten komen bezoeken.

Een bezoekje is natuurlijk vrijblijvend !
Wij behouden het recht om af te zien van verkoop indien wij vermoeden dat het kitten niet in een juiste omgeving zal terecht komen.
De Brit houd van gezelligheid en daarom plaats ik liever geen kitten in een gezin die geen andere huisdieren heeft.
Ook verkoop ik geen kitten die los buiten loopt,  alleen in huis hoeft natuurlijk niet een afgesloten tuin/balkon is een  goede manier om de Brith gelukkig te maken


Onze kittens worden verkocht met een verkoopcontract en wij vragen een aanbetaling, dit ter zekerheid. U weet met zekerheid dat het kitten naar u toekomt en wij weten dat het kitten naar een weloverwogen en welkom adres gaat. Wij plaatsen geen kittens alleen. Onze katten zijn sociale dieren en willen graag het gezelschap van een andere kat in huis. Uiteraard hoeft dit geen Brits Korthaar of ander ras te zijn.Maar een vriendje is van groot belang. Om de kat optimaal te beschermen tegen de gevaren van de buitenwereld willen wij niet dat de kat los op straat loopt.  

De cattery is lid  Mundikat. Kittens krijgen dan ook een  Mundikat stamboom. De kittens worden door onze dierenarts volledig ingeënt tegen katten -en niesziekte, krijgen een chip en worden meerdere keren ontwormd en zijn vrij van parasieten. De kittens mogen vanaf 13 weken naar hun nieuwe eigenaar toe. U krijgt dan gelijk een stamboom het eigendomsbewijs, Europees paspoort en een kittenpakket mee naar huis. Ruim drie maanden lang zorgen wij vol overgave voor onze kittens. Ze worden liefdevol door ons gezin opgevoed, wij blijven daarom dan ook heel graag op de hoogte en we zouden het ontzettend fijn vinden wanneer u af en toe laat weten hoe het gaat. Voor meer informatie kunt mailen of bellen naar:

Ron en Manuela Bakker
Cattery British
Alkmaar

T: 072-5613152
E: catterybritish@gmail.com
W: www.catterybritish.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb