Zwangerschap Mirre

week 9 01-05-2015 Tenslotte het eind stadium vanaf dag 58.
Dit is het stadium vlak voor de geboorte.
De organen zijn voldoende volgroeid om de foetus levensvatbaar te maken. Een normale bevalling vind plaats tussen dag 59 en dag 69 na de bevruchting

24-04-2015

Ik ben er helemaal klaar voor hoor :) we hebben ook weer de kittens zien bewegen, zo wonderlijk!

24 apri 2015

Vrjddag 24 april zijn wij met Mirre naar onze dierenarts Zuiderkaag in Schagen geweest om een foto te maken. Omdat Mirre niet zo heel dik is zou ze zwanger kunnen zijn van 1 kitten, we waren bang dat het dan te groot zou worden. Gelukkig blijkt uit de foto dat ze zwanger is van 2 kittens.

18-04-2015

WIj hebben besloten om op 24 april een foto van Mirre te maken dan staan we niet zoals bij Nola voor verrassingen en weten we as vrijdag hoeveel kittens wij mogen verwachten. 

 

week 7 17-04-2015 De foetus is 44 tot 48 dagen oud en 65 tot 125 mm groot. De haartjes beginnen te groeien, de foetus is nu bedekt met een fluweelachtig laagje. Vaak begint nu ook het pigment zichtbaar te worden

week 6 10-04-2015 Een foto van hoe de kittens er tussen de 38 en 44 dagen ongeveer uitzien. De huid wordt dikker en rimpelig, oortjes en staartjes groeien, binnenoor is gevormd (weliswaar nog van kraakbeen). Longblaasjes vormen zich en \ hypofyse ontwikkelt zich. In darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn helemaal aanwezig over de gesloten ogen.

Week 5 04-04-2015 er komt nu echt in de foetussen groeien nu ook hard en de meeste "onderdelen" zij op hun definitieve positie. In de fase 28-32 dagen zijn ze 25 tot 50 mm grooten wordt het moeilijk om het aantal foetussen nog vast te stellen. Over de gevormde ogen groeit een ooglid, er zijn kleine driehoekige oortjes. Bij poesjes vormt de baarmoeder zich en er ontstaat een blaas.

Week 4 29-03-2014 ontwikkeling kittens: teentjes voorpoten scheiden zich van elkaar en dit gebeurt later bij de achterpootjes, nieren, bijnieren en geslachtsorganen ontwikkelen zich verder, zenuwcellen en zenuwvezels worden omgeven en gescheiden door een vlies in de primitieve ruggengraat. De kaken, het verhemelte, de tong en de speekselklieren ontwikkelen zich in het hoofd en de hypofyse ontstaat. Embryo is vrijwel compleet en verandert daardoor naar status foetus. De foetussen groeien nu vooral. Wangen, kin, neus en mond ontwikkelen zich. Het buik-, longvlies en het middenrif ontstaan. Handwortelbeentjes, tenen en ribben beginnen meer te verkalken (was eerst kraakbeen). Verborgen in de kaak worden de tandjes gevormd.

 

Het is inmiddels drie weken geleden dat Mirre bij Dorado is geweest.Mirre is behoorlijk afgevallen maar dat haalt ze nu goed in! Mirre slaapt veel, is erg aanhalig. haar tepels lijken toch wat roder en groter te zijn geworden. 

 

Op 27 februari werd ze weer krols en mochten we haar dan ook gelijk brengen. Eenmaal aangekomen zat Dorado al op haar te wachten. Wat is het toch een lieve kater. Eindelijk na drie pogingen is Mirre dan toch zwanger. Een goed begin van 2015.