LET OP:
VOOR DIT TOEKOMSTIGE NESTJE HEBBEN WIJ VOLDOENDE AANMELDINGEN

Zwangerschap Nola

29-02-2016 64 dagen zwanger tot op heden geen aanleiding op een naderende bevallig

28-02-2016 63 dagen zwanger

 

26-02-2016 61 dan zwanger. Vanaf dag 58/59 zijn de organen van de foetus zo ver ontwikkeld dat het levensvatbaar zou moeten zijn. Een normale bevalling vindt plaats tussen dag 59 en 69 na de bevruchting.

26-02-2016 De buik van Nola is in 1 week wel erg hard gegroeid. Ze heeft het zwaar en ligt en slaapt zoveel mogelijk. Wij verwachten toch wel 4 kittens als we haar zo zien. Het blijft natuurlijk spannend wat we mogen verwachten en welke kleuren ze dit keer op de wereld mag zetten. Verder is ze erg lief en in de groep gaat het ook erg goed. Ze liggen vredig bij elkaar en Nola vind erg veel steun bij Lotus (erg lief om te zien).

26-02-2016 Lotus en Nola

26-02-2016 Nola

20-02-2016

20-02-2016 Nola is nu bijna 8 weken zwanger een gemiddelde dracht is 64 dagen. Natuurlijk weet je niet wanneer precies de bevruchting heeft plaats gevonden. Maar we zitten nu gerekend vanaf de eerste dekking op dag 55. Het gaat goed met Nola ze slaapt veel en 's nachts slaapt ze lekker bij ons zodat wij haar goed in de gaten kunnen houden. We hebben alles al klaar staan en hopelijk zullen de laatste loodjes goed verlopen. We hebben afgelopen vrijdag 19 februari een echo laten maken om te kijken of ze niet net als vorig jaar een heel groot kitten heeft zitten zodat we een mogelijke keizersnede konden inplannen. Gelukkig zag alles er heel goed uit en verwachten wij in ieder geval 3 kittens te mogen krijgen maar de kans op 4 sluiten we zeker niet uit. Dit was helaas gewoon niet goed/slecht te zien. De kleuren die we kunnen verwachten zijn blauw, blauw/wit en een kleien kans op lilac of lilac/wit. 

 

Nola en Lotus 20-02-2016 (buikje van Nola is hierop goed zichtbaar

19-02-2016 Echo

15-02-2016 vandaag hebben we de kittens zien bewegen

Nola 15-02-2016

 

14-02-2016 7 weken zwanger

Foto 21: 48 tot 60 dagen. Vanaf dag 58/59 zijn de organen van de foetus zo ver ontwikkeld dat het levensvatbaar zou moeten zijn. Een normale bevalling vindt plaats tussen dag 59 en 69 na de bevruchting.

Nola 07-02-2016

We zitten inmiddels al weer op 6 weken zwangerschap, Nola heeft een mooi buikje. Ze is niet zo dik al vorig jaar. Verder eet ze goed en geniet van alle extra aandacht (zoals heerlijk slapen op ons bed).

 

07-02-2016 42 dagen zwanger (6 weken)

Op foto 20 is de foetus 44 tot 48 dagen oud en 65 tot 125 mm groot. De haartjes beginnen te groeien, de foetus is nu bedekt door een fluweelachtig laagje. Vaak begint ook het pigment zichtbaar te worden.

03-02-2016 t/m 9-02-2016

Op foto 19 is de foetus 38 tot 44 dagen, 50 tot 80 mm groot. De huid ontwikkelt zich, deze wordt dikker en begint te rimpelen. De oren worden groter en het staartje langer. Het binnenoor is gevormd maar bestaat nog uit kraakbeen. Ook de longblaasjes ontwikkelen zich en de hypofyse wordt gelobt. In de darmen groeien darmvlokken, de oogleden zijn nu volledig aanwezig en gesloten.

 

31-01-2016 op de 35ste dag van Nola haar zwangerschap hebben wij samen met haar een spannende nacht gehad. Om 23.00 uur kwam ze naar me toe om mij te waarschuwen (wat een kanjer) ze verloor wat slijm en later ook wat vruchtwater. We hebben gelijk wat overleg gehad met diverse fokkers. Het zou kunnen dat ze een vruchtje heeft verworpen. Ze heeft de hele nacht bij ons gelegen zodat we haar heel goed in de gaten konden houden, verder bleef het de hele nacht rustig. De volgende morgen hebben we gelijk contact gehad met onze dierenarts Zuiderkaag in Schagen. Omdat ze geen koorts heeft, rustig is en gewoon nog steeds zichzelf is, is er niet direct aanleiding voor paniek. Ze zit voor de zekerheid op antibiotica. Het hoeft niets te betekenen voor de overige kittens waarschijnlijk was dit vruchtje niet goed en stoot het lichaam dit direct af. Nu duimen dat de verder zwangerschap goed zal verlopen.

 

 Nola 29-01-2016

Nola is vandaag (29 januari 2016) 33 dagen zwanger en begint al een klein buikje te krijgen. Ze ondergaat het allemaal erg rustig en is ontzettend lief en aanhalig.

Foto 18: De foetus is nu 32 tot 38 dagen in ontwikkeling en tussen de 35 en 60 mm lang. Het hoofd blijft relatief groot, de huid ligt glad aan, maar er zijn nog geen haren ontstaan. De uitwendige genitaliën ontstaan en er ontwikkelen zich nagels aan de tenen. Het oog ontwikkelt verder, oa de iris ontstaat.

Ontwikkeling Foetus 28 tot 32 dagen (4 1/2 week zwanger).

De foetus is nu 28 tot 32 dagen oud, foto 17, en 25 tot 50 mm lang. De groei gaat nu snel en alle 'onderdelen' bevinden zich op de juiste positie. Over de ogen groeit een ooglid, er zijn driehoekige oortjes zichtbaar, het binnenoor ontwikkelt zich (zoals het trommelvlies) zodat het dier later kan horen. De foetus begint nu echt op een poesje te lijken en de verbening van de onderdelen, die eerder uit kraakbeen bestonden, gaat door. De bronchiën ontwikkelen zich steeds verder en bij vrouwelijke foetussen ontstaat de baarmoeder. Ook vormt de blaas zich in dit stadium.

Ontwikkeling Foetus 25 tot 28 dagen (4 weken zwanger)

Op foto 16 is het embryo 25 to 28 dagen oud, 21 tot 40 mm groot. In dit stadium is het embryo al bijna compleet en spreken we eerder over een foetus. Alles ontwikkelt zich nog steeds verder zoals het kopje, de wangen, kin, tanden (verborgen in de kaak), neus, mond, enz. Het gebied waar de navel komt wordt gereduceerd, het buikvlies, longvlies en middenrif ontstaan. De handwortelbeentjes, tenen en ribben zijn nog steeds kraakbeenachtig maar beginnen langzaam te verkalken.

Ontwikkeling Foetus 23 tot 25 dagen (3 1/2 week zwanger)

Op foto 15 is het embryo 23 tot 25 dagen oud. De tenen van de voorpoten beginnen zich nu geheel te onderscheiden. De achterpoten lopen altijd iets achter in ontwikkeling, maar ook hier beginnen zich de tenen te ontwikkelen maar deze zijn nog niet van elkaar gescheiden. De nieren, bijnieren en het geslachtsorgaan ontwikkelen zich verder. In de primitieve ruggengraat is nu een grijze (voornamelijk zenuwcellen) en witte massa (zenuwvezels, myeline) te onderscheiden welke omgeven is door een vlies. De witte massa omkleedt de grijze massa in de ruggengraat. Zenuwuitlopers en zenuwknopen (ganglia) ontwikkelen zich. In de kop ontwikkelen de speekselklieren, kaken, verhemelte en tong. In de hersenen ontstaat de hypofyse (belangrijk orgaan wat hormonen produceert).

Ontwikkeling Foetus 21 tot 23 dagen (3 weken zwanger)

Op foto 14 is het kitten 21 tot 23 dagen in ontwikkeling. De bovenlip, de oorschelpen en de oogleden beginnen zich nu te vormen. Aan het einde van de poten zijn nu tenen te onderscheiden en de genitaliën ontwikkelen zich verder. Binnen in beginnen zich het scelet (nog kraakbeen) en spieren zich te differentiëren, ook worden de ribben gevormd. De bek ontwikkelt zich, ook te tong en verhemelte. De schildklier en bijschildklier ontwikkelen zich verder en ook het hart en zwezerik (ligt in de borstkas tussen het hart en borstbeen). Ook de thymus wordt gevormd, deze is verantwoordelijk voor het produceren van T-cellen, welke te maken hebben met de functie van het immuunsysteem. Het embryo is nu 13 tot 30 mm.

Ontwikkeling Foetus 19 tot 21 dagen (3 weken zwanger)

Op foto 13 is het kitten 19 tot 21 dagen in ontwikkeling sinds de bevruchting (27-12-2015) De gehoorgangen en de voorpoten zijn al ontwikkeld zoals bij een volwassen kat en zijn voorzien van een inwendig skelet. De achterpoten zijn nog aanhangsels en het oog vormt al pigment. Inwendig vormen zich aderen voor de bloedsomloop en ook al zenuwen. Ook het strottenhoofd, bronchiën en longen beginnen zichtbaar te worden. De primitieve ruggengraat loopt door tot in de staart, aan de rugzijde vormen zich wervels. Ook de slokdarm, maag en darmen worden in dit stadium gevormd. Ook de organen zoals schildklier, nieren en lever worden aangelegd. Het embryo is nu tussen de 10 en 24 mm lang.
Vooral in dit stadium is het embryo zeer ontvankelijk voor schadelijke stoffen, middelen tegen schimmels of de moeder laten inenten met levende entstof kunnen dodelijk zijn voor het embryo. Ook het gebruik van antibiotica dient zeer zorgvuldig overwogen te worden.
In dit stadium begint de moederpoes haar zwangerschap te tonen. De tepeltjes kleuren meestal roze en zetten een beetje op. Als ze een meerling draagt begint ze duidelijk al iets voller te worden en zijn vaak de vruchtjes te onderscheiden als je voorzichtig in haar buik voelt.

Vinch van de Nijehoeve & British Nola

Op 27 december heeft Nola een date gehad.
Nola is zwanger!!!
Verwachte kleuren: zijn Blauw en Blauw wit,
Lilac en Lilac/Wit

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb